Lepotice in luksuzni avtomobili

VIDEO in FOTO: Eden najbolj iskanih mamilarskih baronov se je pojavil v videospotu

S.R.
11. 10. 2018, 11.18
Posodobljeno: 11. 10. 2018, 11.30
Deli članek:

Vodja mamilarske tolpe Los Castanitas je na seznamu najbolj iskanih španskih kriminalcev že vse od leta 2016.

SOLARPIX.COM/Profimedia
Kot kaže, mu nič ne manjka.

Mamilarski baron Francisco “Isco” Tejon, ki ga španska policija lovi od leta 2016, ko je pobegnil iz pripora v Maroku, se je pojavil v glasbenem videospotu v Španiji živečega kubanskega pevca Classe-A. Tejon na posnetku, ki je bil na youtubu objavljen prejšnji teden, sproščeno uživa v vožnji z luksuznimi avtomobili in zabavah s pomanjkljivo oblečenimi lepotičkami. Španski organi pregona, ki jih je posnetek, milo rečeno, presenetil, zdaj upajo, da bodo lahko aroganco mamilarskega barona obrnili sebi v prid in ga končno spravili za zapahe.

»Ni dvoma, to je on! Posnetek razkriva, da živi povsem brezskrbno, brez strahu se prikazuje v javnosti,« je za časnik El Mundo pojasnil tiskovni predstavnik policije. Čeprav so uradni videospot z youtuba že odstranili, se govorice o tem, da je po dveh letih znova prilezel na površje, ne ustavijo, kar pa je po navedbah nekaterih virov točno to, kar je želel s posnetkom doseči. Kot je za El Pais dejal eden od policistov, je Tejon nedavno znova zavzel bolj aktivno vlogo pri vodenju tolpe Los Castanitas, z videospotom pa da je želel zbosti policiste, svojim rivalskim kartelom pa sporočiti, da je še vedno prisoten.

SOLARPIX.COM/Profimedia
Classe-A (levo) in Tejon (desno).

Prešteval je milijone

Francisco “Isco” Tejon in njegov brat Antonio sta v provinci Cadiz uspešno združila več tolp in ustvarila mednarodno mrežo za tihotapljenje drog, ki jima je v žepe domnevno natrosila približno 30 milijonov evrov. Tolpo Los Castanitas na območju Cadiza primerjajo z zloglasnim mamilarskim kartelom Pabla Escobarja v 80. letih prejšnjega stoletja. Španska policija je Antonia pred nekaj meseci uspela aretirati, ko ga je v hiši matere njegovih otrok, kamor se je odpravil na obisk, pričakalo okoli 100 policistov. Antonio na začetek sojenja čaka v priporu.

SOLARPIX.COM/Profimedia
Tejon v družbi razgaljenih lepotičk.