Dvakrat isti scenarij

Prodajalci, pozor: na takšen način vas zdaj želijo pretentati

T.L.
10. 10. 2018, 11.29
Posodobljeno: 10. 10. 2018, 11.31
Deli članek:

Plačala sta z bankovcem za 200 evrov, si takoj premislila in kupljeno vrnila, nato pa ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ljubljanska in kranjska policija sta poročali o dogodkih, ki sta si bila zelo podobna. Tako zelo, da bi lahko sumili, da sta bila na delu ista goljufa. Pa poglejmo, kaj se je dogajalo: na PU Ljubljana so včeraj okoli 15. ure sprejeli obvestilo o drzni tatvini v trgovini v Medvodah, ki sta jo izvršila za zdaj neznana moški in ženska. Neznanca sta pri nakupu artikla zavedla prodajalko tako, da sta po plačilu z bankovcem za 200 evrov, kupljene artikle vrnila in zahtevala denar nazaj, pri tem pa prodajalko okradla za 100 evrov. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Podobno, tokrat pa neuspešno, sta si privoščila moški in ženska srednjih let na Gorenjskem. Moški in ženska včeraj v trgovini poskušala ogoljufati prodajalko pri nakupu artikla v vrednosti 15 evrov, ki sta ga na blagajni že plačala z bankovcem za 200 evrov. Takoj po nakupu sta artikel vrnila, češ, da je njegova cena previsoka. Trgovka jima je ustregla, moški in ženska pa sta jo poskušala zmesti, saj je ženska pri vračilu bankovca za 100 evrov denar skrila, od trgovke pa je potem zahtevala še dodatnih 100 evrov. Previdna prodajalka, ki je namero goljufov opazila, pa jima denarja v drugo ni vrnila, par pa je trgovino hitro zapustil, so sporočili iz PU Kranj. 

Policija ob tem opozarja posameznike, ki sprejemajo ali vračajo denar, naj bodo ves čas pozorni in spremljajo, koliko denarja so sprejeli in vrnili, denar pa morajo imeti tudi ves čas pod nadzorom in pri sebi. "Pri izvršitvi takih goljufij storilci običajno preusmerjajo pozornost prodajalcev, pri kupovanju stvari ali v menjavah si tudi po večkrat premislijo, kupijo stvar in jo takoj potem vrnejo z izgovorom, da je predraga ali pa goljufajo z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti za manjše," ob tem opozarjajo na PU Kranj.