Sredi dopoldneva

Zapeljal je proti policistu, ta je sprožil strel ...

T.L.
10. 10. 2018, 10.52
Posodobljeno: 10. 10. 2018, 10.53
Deli članek:

Zaustavljena moška nista mirno opravila postopka, ampak je voznik raje naglo speljal proti policistu.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti PU Ljubljana so včeraj sredi dopoldneva v okolici Ljubljane izsledili vozilo znamke renault twingo, v vozilu, ki je bilo prijavljeno kot ukradeno, pa sta bili dve osebi.

Vse skupaj pa ni potekalo mirno, saj je voznik, ko sta policista začela s postopkom, naglo speljal proti enemu od njiju. Da bi zavaroval svoje življenje, je policist ustrelil proti prednjemu delu vozila, pnevmatiki in odskočil vstran, napadalec pa je s sopotnikom v ukradenem vozilu s kraja pobegnil. Ne daleč. Policista sta namreč oba osumljenca prijela blizu kraja napada in jima odvzela prostost. Eden od njiju je ostal v 48-urnem pridržanju in ga bodo privedli k pristojnemu preiskovalnemu sodniku.

Na srečo v dogodku ni bil nihče poškodovan, kriminalisti pa dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, za kar je zagrožena kazen do pet let zapora.

Sicer pa sta bila oba osumljenca v preteklosti že obravnavana za več premoženjskih kaznivih dejanj, za pridržanega osumljenca pa je bil v času napada veljaven tudi ukrep prijetja s privedbo. Ali je policist strelno orožje uporabil upravičeno, bo preverila ustanovljena komisija.