Pomoč ubežniku

S traktorjem je postavil blokado policistom, 21-letni ubežnik pa kar po njivi

G.G.
10. 10. 2018, 10.00
Posodobljeno: 10. 10. 2018, 10.03
Deli članek:

21-letni voznik je včeraj okoli 12. ure ob pogledu na policijsko patruljo vedel, da se mu ne piše nič dobrega. Zakaj? Ni imel vozniškega dovoljenja.

R.K.
Fotografija je simbolična

Očitno je ocenil, da lahko zbeži pred »roko pravice«. S suzukijem se je pognal po cesti v smeri Kapelskega vrha v občini Radenci, nato pa je zavil proti Negovi. Policista sta mu sledila in mu z zvočnimi in svetlobnimi znaki nakazovala, naj vendarle ustavi.

Sopotnik v ubežnikovem avtu je med vožnjo poklical lastnika suzukija. Ta je v naglici izdelal načrt. Vozniku je svetoval, naj zapelje skozi njegovo dvorišče, sam pa bo s traktorjem blokiral pot policijskemu vozilu.

To se je tudi zgodilo. 21-letnik je še zapeljal čez dovozno pot, na kateri je potem blokado postavil traktorist s pripetim plugom. Za policijski avto ni bilo prehoda. Mladenič je nadaljeval z vožnjo kar po travniku in njivi, skrivališče za avto pa je našel v gozdu.

Ne za dolgo. Policisti so kmalu izsledili avto in ubežnika, ki so bo zaslužil obdolžilni predlog. Lastnik avta, ki je skoval perfidni načrt blokade s traktorjem, pa bo »nagrajen« s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja "preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1."