V megli je kosila smrt

FOTO in VIDEO: Grozljivka na avtocesti pri Jagodini: najmanj 6 mrtvih in 27 poškodovanih

S.R.
9. 10. 2018, 10.22
Posodobljeno: 9. 10. 2018, 14.42
Deli članek:

Na avtocesti v Srbiji sta se v jutranjih urah pripetili dve grozljivi prometni nesreči, ki sta vzeli najmanj šest življenj. Še 27 ljudi je poškodovanih.

STA
Grozljiva nesreča pri Jagodini.

Na avtocesti med Beogradom in Nišem je malo po 7. uri zjutraj prišlo do kar dveh verižnih trčenj, v katerih je življenje izgubilo najmanj šest ljudi, poroča Radiotelevizija Srbija. Čeprav pristojni organi zaenkrat še niso podali uradnega vzroka za nesreči, je tragedija bržkone posledica goste megle, zaradi katere je bil zjutraj oviran promet po vsej državi.

STA
Grozljiva nesreča pri Jagodini.

Prizorišče nesreče je naravnost grozljivo, avtocesta pa je polna zverižene pločevine, pri čemer naj bi bilo uničenih od 20 do 30 avtomobilov, dva tovornjaka pa sta končala v plamenih. Po prvih informacijah je poškodovanih najmanj 27 ljudi, na terenu pa so prisotni številni gasilci, policisti in reševalci, ki so iz vozil reševali ujete. Eden od očividcev je za srbski Kurir dejal, da je bilo komaj kaj videti in da je bila vidljivost manjša od 15 metrov. V nekem trenutku je zaslišal krike, je pojasnil in dodal, da je v avtomobilu, mimo katerega se je peljal, videl mrtvo žensko z otroki. Druga nesreča se je pripetila le 200 metrov vstran na nasprotni strani avtoceste.

STA
Grozljiva nesreča pri Jagodini.

STA
Grozljiva nesreča pri Jagodini.