top flop tedna

Policistom grozil, da jih bo vse razbil

S.S.
8. 10. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

10. Z gradbišča pri Framu je nekdo ukradel deset kanalizacijskih jaškov.

9. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8. V okolici Kočevja so nepridipravi vlomili v vikend in ukradli hišni kino.

7. V Šiški v Ljubljani je nekdo vlomil v ladijski kontejner. Pogrešajo agregat in šest LCD-zaslonov.

6. V okolici Litije so neznanci vlomili v gospodarsko poslopje in ukradli sto kvadratnih metrov ladijskega poda.

5. V vasi Povljane pri Podgradu je nekdo vlomil v hišo. Lastnica iz Kopra pogreša več kosov oblačil, hrano in posteljnino. Škode je za 2000 evrov.

4. Mariborski policisti so 28-letnemu romunskemu vozniku avtomobila zasegli štiri izvenkrmne motorje za čolne znamk Suzuki in Yamaha, saj zanje obstaja sum, da so ukradeni. Če se bodo sumi potrdili, bo Romun kazensko ovaden.

3. Na Polzeli sta se zaradi odvzema prednosti pri vožnji sprla dva voznika. Ugotovljeno je bilo, da je 67-letnik udaril 72-letnika, starejši pa je potem odrinil mlajšega, da je padel in se hudo poškodoval.

2. V Zgornjih Lažah pri Slovenskih Konjicah so policisti obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša novo zofo, jedilniške in vrtne stole ter televizor.

1. Koprski policisti so prejeli obvestilo, da pred enim od gostinskih lokalov pijanec skače po cesti in ovira promet. Možakar je metal stole iz lokala na cesto, hodil med vozili, jih ustavljal, izzival mimoidoče k pretepu. Ob prihodu patrulje je s kršitvami nadaljeval, vpil je na policiste in jim grozil, da jih bo vse »razbil«. Moškega so policisti pridržali, na kraj pa so poklicali tudi zdravnika, ki je ocenil, da je razgrajač sposoben za odvzem prostosti. Odpuščen je bil z nalogi zaradi serije kršitev po zakonu o javnem redu in miru.