Pokončala sta ga

FOTO: Krutost pri Mariboru: Občani so slišali strele in cviljenja psa

S.R.
8. 10. 2018, 11.05
Posodobljeno: 8. 10. 2018, 11.26
Deli članek:

Policisti dva moška iz Starš pri Mariboru sumi kaznivega dejanja mučenja živali. Jamo mu je skopal že dan prej.

Google Maps
Dogodek se je pripetil v Staršah pri Mariboru.

Krutega dejanja sta v sostorilstvu utemeljeno osumljena moška, stara 68 in 76 let, oba doma iz območja občine Starše, sporočajo iz PU Maribor. Mlajši, ki je bil tudi lastnik približno osem let starega mešanca, ki ni bil čipiran in ne cepljen, je 76-letnega lovca, člana ene izmed lovskih družin, nagovoril, da je to soboto na krut način pokončal njegovega psa. Lovec je tako tistega dne zjutraj prišel na dvorišče stanovanjske hiše, kjer prebiva lastnik psa, ter žival z lovsko puško dvakrat ustrelil. Zaslišalo se je le še cviljenje.

Občani, ki so slišali tako strele kot cviljenja psa, so o tem nemudoma obvestili policijo. Na kraj so hitro prispeli policisti PP Rače in lovcu pridržali. Med tem so na njegovem domu izvedli hišno preiskavo ter mu zasegli tri lovske puške in več kot 600 kosov streliva, ki ga sicer legalno poseduje, saj ima izdano orožno listino. Zasegli so mu tudi lovsko puško, s katero je psa pokončal. Slednjo bodo kot dokazno gradivo skupaj s kazensko ovadbo poslali na pristojno tožilstvo. Preostalo zaseženo orožje in strelivo bo pristalo na Upravni enoti Maribor, kamor bodo policisti podali tudi pobudo za odvzem vsega orožja, streliva in orožne listine.

PP Rače
S to lovsko puško je mešanca poslal v onostranstvo.

Policisti so med preiskavo ugotovili še, da je lastnik psa že v petek skopal jamo, globoko približno 90 centimetrov, v katero je po ustrelitvi zakopal pasji kadaver. Tega je zdaj prevzel veterinarski nacionalni inštitut, ki bo opravil obdukcijo. Zoper 76-letnega osumljenca so zaradi streljanja z lovsko puško izven lovišča uvedli tudi prekrškovni postopek. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen do treh let zapora. Za kaznivo dejanje mučenja živali je predpisana kazen do treh let zapora.