Najhujša prometna nesreča v zgodovini

FOTO: Med mrtvimi tudi štiri sestre, njihovi soprogi in dva para mladoporočencev

S.R./STA
8. 10. 2018, 07.13
Posodobljeno: 8. 10. 2018, 07.24
Deli članek:

Kot smo že poročali, je v sobotni nesreči limuzine severno od mesta New York je življenje izgubilo 20 oseb.

Profimedia
V tragediji je umrlo 20 oseb.

V soboto popoldne se je na severu ameriške zvezne države New York zgodila najhujša prometna nesreča v ZDA v zadnjem desetletju. Podaljšana limuzina s 17 potniki in šoferjem je prevozila znak stop in treščila v parkiran športni terenec pred trgovino. Poleg oseb v vozilu sta umrli še dve osebi. Med žrtvami v limuzini so tudi štiri sestre s svojimi soprogi ter najmanj dva para mladoporočencev, poroča New York Times. Vse žrtve naj bi bila odrasle osebe.

GoFundMe
Štiriletni Archer in komaj 16 mesecev stara Elle sta v sobotni tragediji izgubila svoja starša Adama in Abby.

Limuzina je peljala štiri sestre, njihove soproge in prijatelje na zabavo 30. rojstnega dne najmlajše med njimi. Priče pravijo, da je pripeljala z veliko hitrostjo po hribu navzdol do križišča in nato zdrvela čez avtocesto ter treščila v parkiran športni terenec. Šlo naj bi za nevarno križišče pri kraju Schoharie okrog 270 kilometrov severno od mesta New York, kjer je že bilo nekaj podobnih primerov, na srečo brez smrtnih žrtev.

Profimedia
V tragediji je umrlo 20 oseb.

Gre za največjo nesrečo v ameriškem prometu glede na število žrtev, potem ko se je februarja 2009 pri Buffalu v državi New York zrušilo potniško letalo, pri čemer je umrlo 50 ljudi. Gre tudi za največjo cestno prometno nesrečo od leta 2005, ko je izbruhnil požar v avtobusu, ki je evakuiral stanovalce doma za ostarele v Teksasu pred orkanom Rita. Takrat je umrlo 23 ljudi.

Vzroke nesreče v New Yorku sedaj preiskuje Nacionalni odbor za varnost v transportu (NTSB).