Zločin, ki je pretresel državo

Zloglasni nemški kanibal ostaja za rešetkami

S.R.
5. 10. 2018, 14.28
Posodobljeno: 5. 10. 2018, 14.36
Deli članek:

Zloglasni inženir, morilec in kanibal Armin Meiwes si po petnajstih letih zapora še ne zasluži pogojnega izpusta, je danes odločilo višje sodišče v Frankfurtu.

Reuters
Meiwes ni zrel za družbo, menijo izvedenci.

Višje sodišče v Frankfurtu je danes pritrdilo odločitvi nižjega sodišča v Kasslu, ki je zavrnilo prošnjo za pogojni odpust sicer na dosmrtno ječo obsojenega Armina Meiwesa. Pri odločitvi se je uprlo na mnenje strokovnjakov, ki ocenjujejo, da Meiwes ni zrel za vrnitev v družbo. Na sodbo se ni mogoče pritožiti, poroča tiskovna agencija Reuters.

Zločin, ki je pretresel državo

Meiwes je svojo žrtev, računalniškega tehnika Bernda-Juergena Brandesa, našel prek spleta, potem ko je ta sam objavil oglas, da išče nekoga, ki mu bo »vzel življenje in zabrisal vse sledi.« Brandes je nato Meiwesa marca 2001obiskal na njegovem domu v kraju Rotenburg, kjer mu je krvnik najprej odrezal penis, ki sta ga nato skupaj poskušala pojesti. Dogajanje sta snemala. Ko je Brandes zaradi močnega krvavenja izgubil zavest, ga je Meiwes poljubil na usta in mu v vrat zarinil nož. Truplo je nato obesil na kavelj in približno 30 kilogramov mesa razdelil v posamezne pakete, ki jih je spravil v zamrzovalnik. Pozneje si ga je privoščil z zeljem in krompirjem.

Reuters
Meiwes na sodišču v Frankfurtu leta 2006.

Meiwes je bil leta 2004 zaradi uboja obsojen na vsega osem let zapora, vendar je sodišče v Frankfurtu leta 2006 to sodbo razveljavilo in hkrati zavrnilo argument obrambe, da je Meiwes zgolj deloval v skladu z željami svoje žrtve in da je zločin podoben evtanaziji. Sodišče je takrat ocenilo, da je Meiwes psihično bolan, a da se je dejanja povsem zavedal. Leta 2008 je bil zaradi umora obsojen na dosmrtno zaporno kazen.