Tragedija pri Beljaku

FOTO: S tremi vnučki čelno v drevo in smrt

S.R.
3. 10. 2018, 10.45
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 11.07
Deli članek:

55-letnica je v avtomobilu vozila tri vnuke. Vsi trije so preživeli, a so v nesreči izgubili babico.

Freiwillige Feuerwehr Fellach
Iz neznanega razloga je zapeljala s cestišča.

Ob približno 21. uri, ko je na avstrijsko Koroško že padla noč, se je pri Beljaku pripetila huda prometna nesreča. Vzela je eno življenje, kaj kmalu pa bi se lahko za vedno poslovili tudi trije otroci. V avtomobilu so namreč poleg 55-letne voznice sedeli njeni trije vnuki, šestletni deček ter tri in devet let stari deklici.

55-letna ženska iz kraja Bad Bleiberg se je z vnuki peljala v smeri Beljaka, kjer je po navedbah očividca, ki je vozil za njimi, iz neznanega razloga zapeljala s cestišča in končala v drevesu, poročajo avstrijski mediji. Policisti nesrečo še preiskujejo, a zaenkrat je znano, da iz nasprotne smeri ni pripeljalo nobeno vozilo in da je 55-letnica po približno 40 metrih vožnje po bankini oplazila prvo drevo ter nato čelno trčila v drugega.

Na prizorišče so prvi prispeli gasilci in reševalci, ki so iz zverižene pločevine uspešno izvlekli otroke, a so se morali do voznice, ki je bila na mestu mrtva, prebiti z uporabo tehničnih sredstev. V nesreči je hujše poškodbe utrpel še eden od otrok, medtem ko sta bila druga dva lažje poškodovana. Vse tri so prepeljali v bolnišnico v Beljaku. Cesta je bila zaprta do polnoči.