Nesreče

Na gorenjskih cestah popoldne počilo kar 11-krat

STA/B.K.
24. 9. 2018, 21.58
Posodobljeno: 24. 9. 2018, 22.23
Deli članek:

Gorenjski policisti so imeli danes popoldne polne roke dela. V zgolj nekaj urah se je namreč na večinoma zelo obremenjenih gorenjskih cestah in odsekih zgodilo kar 11 prometnih nesreč, na srečo vse z blažjimi posledicami, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Bobo

Prva nesreča se je zgodila ob 13.30, ko je je raztresen tovor s tovornega vozila na priključku Kranj vzhod proti Karavankam poškodoval tri osebne avtomobile. Slabo uro pozneje je tovorno vozilo zaradi počene pnevmatike na avtocesti pri Lescah proti Karavankam trčilo v odbojno ograjo, odpadli deli pnevmatike pa so poškodovali še dve drugi vozili.

Ob 14.35 sta pred delavskim mostom v Kranju zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila dva osebna avtomobila. Malo pred tretjo uro sta na odseku Torovo-Voklo trčila osebni avtomobil s prikolico in tovorno vozilo. Ob 15. uri je bilo na priključku Strahinj proti Karavankam v prometni nesreči udeleženih kar pet vozil, štiri osebna in avtobus. Po podatkih policije ne gre za hujšo nesrečo.

Deset minut pozneje sta se dve tovorni vozili oplazili na odseku Lesce-Vrba. Ob 15.20 so policisti prejeli še prijavo o okvari semaforja v križišču Iskra v Kranju. Ob 15.25 je na odseku Žabnica-Breg prišlo do še enega oplaženja, tokrat dveh avtomobilov. Ob 16.40 sta v Retečah zaradi prekratke varnostne razdalje trčila dva avtomobila. Istočasno pa sta na cesti Vršič-Kranjska Gora zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčili osebni vozili. Nato sta zaradi neprilagojene hitrosti ob 17.20 pri izvozu Kranj zahod v smeri Karavank trčili še dve vozili.

Poleg nesreč sta k večjim zastojem prispevala tudi zaprtje priključka Kranj zahod v smeri Karavank in kranjske obvoznice.

Zaradi zapore na cestah, ki vodijo proti oziroma skozi Kranj, policisti do nadaljnjega pričakujejo zastoje tudi v jutranjih in popoldanskih konicah. Voznikom zato že svetujejo, da naj pri odhodu od doma upoštevajo možnost, da se bo čas vožnje zelo verjetno precej povečal.

Sicer pa v Kranju trenutno ni posebnosti na cestah, so še sporočili s PU Kranj.