Klemen Rajnar

Poskus uboja že odsedel, zdaj obsojen še za posilstvo

S.S.
24. 9. 2018, 20.45
Deli članek:

Ljubljančan je pred leti očitke o poskusu uboja priznal, krivdo za posilstvo pa ostro zanika ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Klemnu Rajnarju so na ljubljanskem okrožnem sodišču te dni prisodili tri leta in pol zapora za posilstvo. Če bo sodba postala pravnomočna, je Rajnar več kot polovico kazni že odslužil, saj je od inkriminiranega dogodka 26. januarja lani v priporu. 

Devetnajstlenico prisilil v spolni odnos

Senat je 28-letnega Ljubljančana spoznal za krivega, da je kritičnega dne okoli pol ene ure zjutraj v stanovanju na območju Šiške od zadaj pristopil k takrat 19-letni oškodovanki, jo nasilno obrnil k sebi in jo prisilil v oralni spolni odnos, čeprav mu je dala vedeti, da z njim noče biti intimna, a je bila prešibka, da bi se mu uprla. Nato jo je porinil, da je padla, jo dvignil in naslonil na vrata ter jo posilil, je bilo slišati ob izreku, medtem ko je obrazložitev sodbe potekala za zaprtimi vrati, mimo oči javnosti, prav tako kot tudi sojenje, in sicer zaradi »narave obravnavanega kaznivega dejanja« oziroma »varovanja morale in zasebnega življenja oškodovanke«.

Predkaznovan, še v drugih postopkih

Rajnar je sicer stari znanec policije in sodišč. Trenutno se nahaja v še enem kazenskem postopku, neuradno zaradi tatvine, leta 2011 pa je bil, star komaj 21 let, obsojen na leto in 11 mesecev zapora, ker je pijan in pod vplivom mamil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti streljal na avtomobil prijatelja v Šiški, zaradi česar si je prislužil obtožnico za kaznivo dejanje poskusa uboja in povzročitve splošne nevarnosti. Takrat je krivdo priznal, očitke o posilstvu pa ostro zanika, tako da je pričakovati, da se bodo s primerom ukvarjali še višji sodniki.