Ob pol osmih zjutraj je na gorenjski avtocesti med priključkoma Ljubljana - Brod in Ljubljana - Šmartno v smeri proti Kranju voznica osebnega vozila zaradi vožnje v napačni smeri čelno trčila v kombinirano vozilo. V prometni nesreči sta bili nato udeleženi še eno osebno in eno kombinirano vozilo.

Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili mrtvo voznico iz kombiniranega vozila pa težje poškodovanega voznika in lažje poškodovanega otroka. Poškodovanim so nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev.

Reševalci NMP Ljubljana so pregledali in oskrbeli udeležence v prometni nesreči in dve osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci DARS-a, ki so kraj dogodka ogradili s cestnimi zastori.

Nastal je daljši zastoj na avtocesti in vzporedni regionalni cesti Brod - Šmartno skozi Tacen. Občasno zapirajo predor Šentvid, obvoz je možen tudi po cesti Ljubljana - Medvode ter naprej proti Kranju ali Vodicam. Potovalni čas se podaljša za eno uro, poroča prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi zaprte gorenjske avtoceste so vozila množično vozila v napačno smer, so sporočili iz prometno-informacijskega centra za državne ceste. Do. 11. ure se je promet sprostil, cesta je znova odprta, nevarnost zaradi vožnje v napačno smer pa več ni.