Na okrožnem sodišču v Ljubljani je te dni svoj zagovor podal Dalibor Devura, obtožen poskusa uboja Marka G. Devetintridesetletnik je v svoj bran pojasnil, da je 11. aprila ves dan delal na vrtu v Stegnah, ko je opazil sumljivega starejšega možakarja in ga sklenil opazovati. Nato pa ga je nenadoma nekdo od zadaj lopnil s palico po glavi ...

Trdi, da je bil napaden prvi ...

Ko se je potem spoprijel z napadalcem, je dobil še en udarec v glavo. Spomni se, da je prijel za nož, ki ga je imel v žepu kavbojk, nato pa je padel po tleh in izgubil spomin. Ko se je zbudil, je opazil, da je bil ves krvav po glavi in rokah. Na pomoč je poklical sestro in ta ga je odpeljala na policijo, kjer je napad prijavil, potem pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center, kjer so mu oskrbeli poškodbe. V obraz napadalca ni videl, je bil pa bolj suhe postave, segal pa mu je nekako do brade. Na policiji je povezal napadalca z oškodovancem Markom G., od katerega je zadnjega pol leta kupoval marihuano. Kot je v precej zmedenem zagovoru še povedal Devura, so ga mesec po dogodku tlačile nočne more, sanjal je, da teče v neznano po travniku ob vrtu, kam točno in zakaj, pa ni znal pojasniti.

Med zabadanjem se mu je zlomil nož

Zgodba v obtožnici je precej drugačna: Devura je kritičnega dne okoli 20.15 pristopil k vozilu znamke Kia Sephia in z roko, v kateri je držal nož z rezilom dolžine 12,5 centimetra, porezal oškodovanca po levem licu in levi strani vratu, ko pa se je napadeni poskušal ubraniti in se je nož zlomil, ga je še s konico odlomljenega rezila noža dvakrat zabodel v predel reber na levi strani, kar je povzročilo krvavitev in vdor zraka v prsno votlino. Ker pa se je oškodovancu uspelo odpeljati in so mu pravočasno nudili prvo pomoč, je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja ubojaBesedo je včeraj dobil tudi oškodovanec, ki je navedbe obtoženca označil za laži terpojasnil, da je tistega dne od Devure dobil SMS z vsebino, naj pride do vrtičkov. Šel je tja, parkiral in s travo v rokah čakal v avtu, ko se ga je Devura lotil z nožem.