andrej demenkov
Andej Demenkov/Instagram
"Sinjebradec" Andrej Demenkov.

Ruska policija 32-letnega Andreja Demenkova sumi brutalnega umora 21-letne Olge Kudrove, nekdanje porno zvezdnice, elitne spremljevalke in matere manj kot leto dni stareka otroka. Kudrove naj bi se v svojem stanovanju v Sankt Peterburgu lotil s topim predmetom, s katerim naj bi ji zadal več kot 100 udarcev, poročajo ruski mediji. Izsledki forenzičnih izvedencev so razkrili še, da je dekle poskušal tudi utopiti, a da so bile zanjo na koncu usodne poškodbe glave. 

Ko so jo še zadnjič videli živo, naj bi Kudrova svojim sorodnikom dejala, da gre na zmenek z »moškim, ki ga ljubi.« Srečala se je s svojim krvnikom, »zlatim dečkom« Demenkovom, sinom Valerija Demenkova, nekdanjega izvršnega direktorja plinskega velikana Gazprom.

Ni bila prva žrtev

Umor je zgolj zadnji v vrsti brutalnih napadov na ženske, ki jih je v svojem luksuznem stanovanju zagrešil »sinjebradec,« kot so ga po liku iz francoske bajke poimenovali policisti. Pravljični Sinjebradec je bil namreč premožnež, ki je moril svoje soproge in jih skrival v svojem gradu. Demenkov je že julija letos ugrabil 32-letno žensko in jo v svojem stanovanju »brutalno pretepel.« Fizičnega napada so ga obtožile še štiri druge ženske, ki so se ukvarjale s prostitucijo. Utrpele so vse od zlomljenih reber do polomljenih nog. Tri od četverice zoper Demenkova niso podale kazenske ovadbe, saj so se bale, da jim pristojni organi ne bi verjeli, še poročajo ruski mediji. Že v preteklosti je bil obsojen, da je ugrabil punco svojega prijatelja, ki jo je v stanovanju nato štiri dni mučil. Uspelo ji je pobegniti k sosedom, sodišče pa je Demenkova nato obsodilo zgolj na pogojno kazen. 

Ruska policija domneva, da se je potuhnil pri kakšnem od svojih bogatih prijateljev. Kot vse kaže, pa se ne skriva za hrbtom svojega bogatega očeta, saj je truplo Kudrove našel sam oče Valerij. Ruski tajkun se je namreč po tem, ko se mu sin ni javil na telefon, odpravil do njegovega stanovanja, kjer je v kadi našel negibno telo 21-letnice. Poklical je reševalce, a je bilo zanjo že prepozno. Bežen vpogled v sprijen um »zlatega dečka« razkrivajo že njegova sporočila na facebooku. V eni od objav je denimo zapisal, da je »preveč čudaški, da bi živel, in preveč izjemen, da bi umrl.« Zapisal je tudi, da »nikoli ne smeš verjeti ženski.«