Preiskava

Po umoru v hotelski sobi: Sarah je bila vse bolj hladna do Jenni

G.G.
18. 9. 2018, 08.40
Posodobljeno: 18. 9. 2018, 08.44
Deli članek:

Del dunajskih kriminalistov se od nedelje ukvarja z umorom 25-letne Sarah. Osumljena je njena intimna prijateljica, 31-letna Jennifer.

Facebook
Umora osumljena Jennifer.

Poročali smo, da je v noči na soboto prišlo do najmanj želenega razpleta hotelskega zmenka. Kriminalisti zasledujejo tezo, ki govori o nenadnem izbruhu ljubosumja. Pod vplivom »sprevrženo« zaužitih substanc, zlorabljali sta alkohol in tablete, naj bi tako starejša mlajšo zadavila z brisačo.

Dunajčanka Jennifer je strta. V solzah je priznala grozodejstvo. »Neizmerno mi je žal. Nisem bila pri sebi. Še vedno jo ljubim,« je hlipala v nedeljo.

Že včeraj je preiskovalcem povedala več. Pri Kronenzeitungu imajo svoje poti do informacij. »Bila je tako hladna do mene,« je policistom zaupala Jenni, tako so jo namreč klicali bližnji.

In besede so kar bruhnile iz nje, če gre verjeti najbolj branemu avstrijskemu časopisu, ki ga tukaj povzemamo. Jenni in Sarah sta se spoznali s pomočjo spleta leta 2014. Sarah, sicer doma iz nemškega Düsseldorfa, je bila očarana. Hitro se je preselila na Dunaj, k Jennifer. Bili so lepi dnevi, Sarah pa ni bila povsem »usidrana«. Večkrat je skočila v Düsseldorf, kar je vse bolj motilo Dunajčanko.
Vse pogosteje sta se dobivali v hotelih. Tako je bilo tudi v petek zvečer. Jennifer poroča, da je bila Sarah »odmaknjena«, »hladna«. Kmalu sta se sprli. Da bi umirili živce, sta alkohol mešali s tableti proti nespečnosti. Proti jutru pa se je Jennifer »odklopilo«.

Preiskava se nadaljuje.