31-letni moški

Maribor: moškega se je med policijskim postopkom polastil bes, uporabljena so bila prisilna sredstva. Nato pa je umrl

J.P.
17. 9. 2018, 14.44
Posodobljeno: 17. 9. 2018, 14.47
Deli članek:

Postajal je vedno bolj agresiven, nato pa je izgubil zavest.

Profimedia
Policista sta mu snela lisice, da sta ga reševalca lahko oživljala (fotografija je simbolična).

Včeraj malo po 14. uri je moški zavrtel 113 in zaprosil za intervencijo v okolici Maribora, saj naj bi ga napadli neznanci. Policijska uprava Maribor je tja napotila patruljo Policijske postaje Šentilj, ki sta na dvorišču hiše, kjer naj bi se zgodil napad, našli 31-letnega moškega, ki ga je policija že večkrat obravnavala.

Na kraju umrl

"Ko sta policista izstopila, je bil moški zelo nemiren. Hodil je sem ter tja ter takoj pričel vpiti na policista, naj ga pustita pri miru in da je zaužil več prepovedanih drog. Ker sta policista ocenila, da ta oseba nujno potrebuje zdravniško pomoč, smo na kraj napotili še reševalce," so pojasnili na Policijski upravi Maribor. Moški je med postopkom postajal vedno bolj agresiven. Dvakrat je udaril po strehi službenega vozila policije, skušal odtrgati modro rotacijsko luč, nato pa si slekel majico, se postavil v borbeni položaj in izzival policista k pretepu. Ker njunih opozoril ni upošteval, sta uporabila prisilna sredstva in počakala na reševalce. Po njihovem prihodu se je za za kratek čas pomiril, nato pa spet postal agresiven in nenadoma izgubil zavest.

"Policista sta mu snela lisice, da sta ga reševalca lahko oživljala, vendar je kljub temu in kljub kasnejši dodatni zdravniški pomoči na kraju umrl," so sporočili policisti. Dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru je ogled kraja dogodka prepustila policiji, je pa odredila sodno obdukcijo. Prav tako na kraj ni prišla dežurna državna tožilka.

Zaradi drog?

Danes opravljena sodna obdukcija je pokazala, da je "pri pokojnem prišlo do zastoja dihalne in srčne funkcije, ki bi jo bilo možno povezati s sumom po zaužitju več ali večje količine prepovedanih drog. Dosedanje ugotovitve kriminalistov tujo krivdo kot vzrok smrti izključujejo. O zadevi je bilo obveščeno tudi Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, katerega policisti so prevzeli vodenje zadeve", so še pojasnili in poudarili, da dosedanje ugotovitve kažejo, da smrt nikakor ni povezana s posredovanjem policije in z uporabo prisilnih sredstev.