SVETOVNI PODVIGI

Kmet se za koline lahko obriše pod nosom

S.S.
17. 9. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv novinarja S.S.
Fotografija je simbolična

10 V Migojnicah je neznani storilec iz hiše, v katero je vstopil s ključem, ki ga je našel skritega pod cvetličnim lončkom, ukradel dva vinska soda in brento.

9 V Izoli je nepridiprav vlomil v stanovanje. Lastnik pogreša oblačila in kovček znamke Samsonite. Škode je za 300 evrov.

8 V Debru pri Laškem je nekdo iz tovornega vozila ukradel verige za dvigovanje bremen.

7 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6 V Rogaški Slatini je nekdo vlomil v hišo in ukradel več zlatnine, nekaj gotovine in srebrn jedilni servis.

5 Celjski policisti so obravnavali drzno tatvino. Na Badovinčevi ulici je neznanec pristopil k občanki, ji pokazal šop ključev in jo vprašal, ali so njeni. Pri tem pa ji je z vratu strgal verižico in pobegnil.

4 V Dečnih selih so policisti prijeli državljana Sirije, ki ga je opazil policist iz Kočevja, ki je bil na trgatvi pri prijateljih. Ugotovljeno je bilo, da je možakar že dvakrat poskusil vstopiti v Slovenijo, nezakonito, s skrivanjem v tovornih vlakih, čez mejni prehod Dobova, a je bil vselej odkrit in predan hrvaškim policistom. Tudi tokrat se je postopek zaključil na enak način.

3 Brežiški policisti so imeli opravka z 28-letnim domačinom, ki se je v gostilni bahal s pištolo. Policisti so mu orožje zasegli in ugotovili, da gre za plašilno pištolo, sicer pa se bo o podrobnostih izrekel še strokovnjak za orožje. Moški bo prejel ovadbo zaradi groženj.

2 V Celju, na igrišču na Liscah, je neznani storilec ukradel košarkarsko tablo s košem.

1 V Gorenjih Sušicah so tatovi iz hleva neznano kam odpeljali tele, staro tri mesece in težko okrog 150 kilogramov.