Trajalo je 13 ur

VIDEO: Drama pri sosedih: zanetil svojo hišo, ranil policista in opečen paradiral po terasi – vse zaradi otroške zabave

R.T.
17. 9. 2018, 09.37
Posodobljeno: 17. 9. 2018, 09.46
Deli članek:

Z grožnjami je začel včeraj nekaj po četrti uri popoldan. Ko sta se na kraju dogajanja zglasila policista, je odprl plinsko jeklenko.

Profimedia
Poškodoval je dva policista, preden se je predal (fotografija je simbolična).

Včerajšnji dan je na Hrvaškem zaznamovala kriza v Opuzenu. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je 49-letnik v soseski že nekaj časa povzročal težave, včeraj pa zakuhal situacijo, ob kateri so zbledeli vsi njegovi prejšnji podvigi.

Odprl jeklenko

Moškega naj bi s tira vrgel hrup z bližnje rojstnodnevne zabave – praznovali so otroci. Kričal naj bi na njih in jih žalil. Konfeti so sodu izbili dno – trdil je, da so otroci streljali nanj. Sosedje so poklicali policijo, ko so videli, da je šel predaleč. Zabarikadiral se je v svojo hišo, nedolgo po tistem se je začel iz nje širiti vonj po plinu. Policisti so iz okoliških hiš evakuirali ljudi, nato pa je počilo.

Zaprl se je v hišo in odprl plinsko jeklenko.

Poškodoval dva policista

Eksplozija je prepolovila njegovo domovanje, hišo so zajeli plemeni. Duševno načeti in vidno opečeni moški se je povzpel na streho, s seboj je imel ostre predmete. Gasilci so se borili s plameni, policisti pa so ga skušali prepričati, naj se preda. Kot še poročajo hrvaški mediji, je tekom intervencije z nožem poškodoval dva policista, od tega enega huje. S helikopterjem so ga prepeljali v splitsko bolnišnico – kot so sporočili, je zunaj življenjske nevarnosti.

Trajalo je 13 ur, preden je vojni veteran Radomir Šimović le odnehal. Tudi njega so ob petih zjutraj s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico.

Zatajili

Kot je za Slobodno Dalmacijo povedal eden je Šimovićevih sosedov, je ta že bil v psihiatrični bolnišnici, a ga po vrnitvi iz nje nihče ni več brigal, kako se drži. "V tem primeru so razen policije zatajile vse institucije," je dejal.