Črn konec iskalne akcije

Tragična smrt na Bovškem: našli truplo pogrešanega 32-letnika

S.R.
16. 9. 2018, 20.47
Posodobljeno: 16. 9. 2018, 20.50
Deli članek:

V dopoldanskih urah so pod vrhom gore Briceljk v občini Bovec našli truplo pogrešanega 32-letnika.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Iskalna akcija za 32-letnim fantom iz Zgornjega Posočja, ki so ga svojci pogrešali od sobote, se je danes malo po 10 uri končala tragično. 32-letnik se je v soboto zjutraj od doma odpravil v Kluže in nato v smeri Vrha Krnice, sporočajo iz PU Nova Gorica. 

Bovški policisti so zvečer takoj po prijavi izginule osebe pričeli z iskalno akcijo, na kateri so se jim pridružili tudi bovški gorski reševalci. Vozilo pogrešanega so kmalu našli na parkirišču v Klužah, in sicer ob cesti, ki vodi v dolino Bavščice. Nadaljnje intenzivno iskanje ni obrodilo sadov, čeprav so prečesali poti iz smeri Kluž proti Vrhu Krnice in iz planine Bala proti Briceljku. Iskalno akcijo so začasno ustavili šele v zgodnjih jutranjih urah danes, a so jo pod vodstvom PP Bovec in s helikoptersko pomočjo kmalu nadaljevali. Pogrešanega 32-letnika so nato malo po 10. uri iz helikopterja opazili negibnega na pobočju pod vrhom Briceljk. Njegovo truplo je ležalo na približno 2159 metrih nadmorske višine. 

Policisti so ugotovili, da je fant padel po strmem pobočju z vrha Briceljka in obstal v ožjem prodišču. Policisti domnevajo, da mu je z vrha gore zdrsnilo. Zdravnica je že odredila sanitarno obdukcijo, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, policisti pa bodo podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.