Tragedija v Rošpohu

FOTO: Smrtonosna past vzela kolesarja: "bojim se, da bo še več prometnih nesreč"

Gabrijel Toplak
15. 9. 2018, 19.55
Posodobljeno: 15. 9. 2018, 20.32
Deli članek:

Nesrečnik je s prednjim delom kolesa čelno trčil v prednji del vozila, ki ga je pravilno po desnem pasu v smeri Kamnice pripeljala 34-letna voznica. Kolesar je nedaleč stran obležal.

Gabrijel Toplak
Kolesarja je vrglo prek osebnega avtomobila. Ob desnem robu vozišča je obležal hudo poškodovan.

Domačini pravijo, da pristojne službe opozarjajo na objestno divjanje voznikov na tej cesti, ob kateri hodijo tudi šolarji. Vse, kar so dobili, pa je bila preventivna radarska tabla.

»Ni čudno, ko pa vsi tako divjajo po tej cesti,« je komentiral eden od krajanov Rošpoha v Mestni občini Maribor, potem ko se je v četrtek popoldne na cesti med Spodnjo Kungoto in Kamnico zgodila tragična prometna nesreča. »Kolesar se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl,« je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl. Ogled kraja prometne nesreče nekoliko zunaj naselja Rošpoh so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Pomočnik komandirja Matej Vidovič je za Novice Svet24 povedal, da je kolesar pripeljal po strmem klancu navzdol in v levem preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala nasproti. Enainštiridesetletnega kolesarja je po trčenju je vrglo prek osebnega avtomobila in ob desnem robu vozišča je obležal hudo poškodovan. Kljub nudenju zdravniške pomoči je malo pozneje na kraju nesreče umrl.

Gabrijel Toplak
Kolesarja je vrglo prek osebnega avtomobila.Nesreča se je zgodila na precej strmem klancu, kjer je zaradi drevja nepregleden ovinek.

Objestno divjanje                                                                                     

Blizu mesta nesreče ima vikend Tatjana Lovrič, ki pravi, da naj tej cesti opaža objestno divjanje voznikov, tako avtomobilskih kot kolesarjev. »Enkrat sem zapirala ograjo in se obrnila, da bi prečkala cesto, ko je naenkrat mimo mene švignil kolesar. Da o avtomobilistih sploh ne govorim ... Letos so se po mojih podatkih tukaj zgodile že tri prometne nesreče,« je pojasnila Lovričeva. »Občino prosimo za pločnik, saj otroci tod hodijo v šolo, a se ni nič spremenilo. Za en mesec smo dobili preventivno radarsko tablo za hitrost, a se bojim, da bo še več prometnih nesreč,« je dejala Lovričeva in dodala, da je nekega petka v eni uri naštela 100 avtomobilov. 

Gabrijel Toplak
Po nesreči je bila cesta nekaj časa zaprta.

Gabrijel Toplak
Poškodovani avtomobil je odpeljalo vlečno vozilo.