Pokvarjena prevara

Sprijenec hlinil Downov sindrom, da bi ga umivale, mu menjale plenice in ga kaznovale

R.T.
14. 9. 2018, 10.34
Posodobljeno: 14. 9. 2018, 11.00
Deli članek:

31-letni moški se mora zaradi svoje umazane prevare zagovarjati pred sodnikom.

Maricopa County Sheriff's Office
Paul Anthony Menchaca

Paul Anthony Menchaca, 31-letnik iz mesta Gilbert v ameriški zvezni državi Arizona, je na sodišču pristal, ker naj bi se pretvarjal, da ima Downov sindrom. Čemu, se sprašuje bralec? Odgovor je preprost, Menchaca je lahko pod to pretvezo najemal negovalke, ki so ga umivale, mu menjale plenice in ga »kaznovale,« kadar se je polulal, pokakal ali kako drugače umazal.

Menchaco so 6. septembra, potem ko je ena njegovih negovalk odkrila, da ne gre za osebo s posebnimi potrebami, aretirali v hiši njegovih staršev, kjer je prebival tudi sam. Gre za pretkanega človeka, ki se je v oglasih na spletu predstavil kot mama »Amy,« ki za svojega sina z Downovim sindromom išče strokovno pomoč. Na oglas so se odzvale tri negovalke, »Amy« pa je od vseh treh »zahtevala,« da morajo njenega »sina« kaznovati vsakič, ko napolni plenico. Za kazen so ga morale »poslati v kot« ali pa mu odvzeti razne ugodnosti in svoboščine, ki si jih je sicer pridobil z »lepim« vedenjem. Ena od negovalk je razkrila, da ga je vsaj 30-krat okopala in mu zamenjala plenice, pri tem pa naj bi rad tarnal, da njegova spolovila niso dovolj čista. Vse tri so tudi povedale, da je med kopanjem kazal znake spolnega vzburjenja.

Menchaca je negovalke sicer sprejemal na dveh različnih naslovih v mestu, ne pa tudi v hiši svojih staršev. Ko je ena od njegovih žrtev končno posumila, da pri vsej zadevi nekaj »smrdi,« mu je skrivaj sledila do njegovega resničnega domovanja, kjer je spoznala njegovo pravo mamo in očeta ter osupljivo dejstvo, da ni ne duha ne sluha o kakršni koli bolezni.

Menchaca je osumljen goljufije in spolnih zlorab.