Starša opozarjata

Igrica, ki je 14-letnega Igorja pahnila v smrt

R.T.
14. 9. 2018, 09.14
Posodobljeno: 14. 9. 2018, 15.02
Deli članek:

Po smrti njunega 14-letnega sina Igorja sta se Ramon in Marianna iz Milana odločila opozoriti druge starše na nevarnost, ki jih prinaša t.i. izziv davljenja.

Facebook
Igor Maj

Igor Maj je v skrajno nevarnem izzivu imenovanem »choking game« šel predaleč. Ni storil samomora. Z zategnjeno zanko okrog vratu je minuli četrtek prekinil dostop krvi v možgane in padel v nezavest, ni pa se zbudil. Umrl je v svoji sobi.

Starša pokojnega najstnika pravita, da je bil Igor življenja poln najstnik, ki niti ni veliko časa preživel pred računalnikom. Seveda je uporabljal mobilni telefon, a se je tudi precej ukvarjal s športom, predvsem s plezanjem, je za Corriere della Sera povedal njegov oče Ramon. Starša pravita, da sta se z njim iskreno pogovorila o pasteh vsakdanjega življenja, spolnosti, varnosti v prometu, drogah. Priznata pa, da nista imela pojma o zankah na spletu. Zato pozivata druge starše, naj se poučijo tudi o družabnih omrežjih in se o tem pogovorijo s svojimi otroki.

V Italiji so v zadnjem letu zabeležili še eno smrt zaradi tega neumnega izziva, nek 14-letni fant iz Milana pa se je za las izognil smrti. Kriminalisti zdaj resneje preiskujejo, kdo je izvorno objavil posnetke na YouTubu, v katerih najstnike nagovarjajo k tako nevarnemu početju.