Po »armagedonu« mesto duhov

FOTO in VIDEO: Predmestje pretreslo več deset eksplozij; umrl najstnik, najmanj 25 poškodovanih

S.R.
14. 9. 2018, 08.30
Posodobljeno: 14. 9. 2018, 08.49
Deli članek:

Predmestje Bostona je pretresla vrsta eksplozij plina. Umrla je najmanj ena oseba, še najmanj 25 jih je poškodovanih.

Zajem zaslonske slike
V predmestju so zabeležili več deset eksplozij.

Iz manjših mest Lawrence, Andover in North Andover severno od Bostona v ameriški zvezni državi Massachusetts so evakuirali več sto ljudi, potem ko se je prebivalstvo včeraj srečalo s pravim »armagedonom,« kot je dogajanje opisal načelnik gasilske brigade v Andovru Michael Mansfield. Zabeležili so več deset eksplozij, ki so bile domnevno posledica poškodbe na plinovodu.

V eksplozivni drami je umrl najstnik, najmanj 25 oseb pa je poškodovanih. Življenje je izgubil 18-letni Leonel Rondon, na katerega se je po eni od eksplozij, medtem ko je sedel v avtomobilu, zrušil dimnik. Število žrtev se lahko še poveča.

Hiše v plamenih

Eksplozije so povzročile tudi številne požare. Zagorelo je najmanj 39 domov, oblasti pa so morale izprazniti celotne soseske, medtem ko so se gasilci borili z ognjenimi zublji in hkrati poskušali ustaviti dotok zemeljskega plina. Na območju je sicer zavladala velika panika, saj prebivalstvo ni natančno vedelo, kaj se dogaja. Medtem ko je okoli njih vladalo obsedeno stanje, so poslušali pozive k evakuaciji, ki so jo odredile mestne oblasti. Vzrok eksplozij in požarov preiskujejo tako lokalni kot zvezni organi, a bo po navedbah guvernerja zvezne države Massachusetts Charlieja Bakerja na odgovore treba čakati več dni ali celo tednov. Gasilci so sicer povedali, da preiskovalci domnevajo, da gre za posledico previsokega tlaka v plinovodu družbe Columbia Gas, poroča STA.

Gasilci so večino od 60 do 80 požarov že ukrotili, a je bilo območje ponoči videti kot mesto duhov, saj so ga zapustili številni prebivalci, elektro podjetja pa so zaradi nevarnosti novih eksplozij in požarov prekinila dobavo električne energije.