V večna lovišča? Kdo ve

Srne na severnem Primorskem plačale krvav davek

S.R.
12. 9. 2018, 14.20
Posodobljeno: 12. 9. 2018, 14.28
Deli članek:

V treh dneh pet žrtev med sodoprstimi kopitarji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tolminski policisti so morali danes malo pred 7. uro zjutraj posredovati na glavni cesti v kraju Reka v občini Cerkno, kjer je voznica povozila srno. Voznico je po navedbah PU Nova Gorica srna presenetila na cesti med naseljema Straža in Dolenja Trebuša, in sicer ji je pred vozilo skočila tik za mostom čez potok v Kazarski grapi. Trčenje je bilo neizbežno, srna pa jo je po nesreči ucvrla neznano kam. Njeno zdravstveno stanje ni znano, je pa jasno, da je na vozilu nastala materialna škoda. To je bil v tem tednu že peti uradno zabeležen primer povoženja divjadi na severnem Primorskem.

V bližnji gozd se je denimo skrila srna, ki je v ponedeljek ob približno 20.30 uri bližnje srečanje s pločevino doživela zunaj naselja Sanabor v občini Vipava. Voznik se bo zaradi materialne škode na svojem vozilu zdaj ukvarjal z zavarovalnico, "škoda", ki jo je utrpela srna, na žalost tudi v tem primeru ni znana.  Le nekaj minut pozneje je srna pred vozilo skočila na cesti pri naselju Vogrsko. Voznica bo škodo na svojem jeklenem konjičku štela v evrih, koliko let na drugi strani danes šteje srna, če sploh še šteje, seveda ni znano.

Ob približno 22. uri je v ponedeljek krvav davek plačala tudi srna, ki je postopala v okolici Mosta na Soči. Voznika je presenetila, ko se je ta po glavni cesti proti kraju pripeljal iz smeri naselja Postaja. Voznika je presenetila do te mere, da je z vozilom zapeljal desno na rob vozišča v obcestni jarek in nato trčil v zid. O zdravstvenem stanju srne ne duha ne sluha.

Pri Kobaridu so včeraj zabeležili še četrto žrtev med temi sodoprstimi kopitarji. Malo pred 7. uro zjutraj se je srna pred avtomobilom znašla na cesti med vasema Sužid in Robič. Vozilo je utrpelo manjšo poškodbo, kaj pa srna? Njena usoda ni znana.