Obtožnica 49-letnemu Juvanu, doma z Leš v občini Prevalje, očita, da naj bi 27. maja nekaj po 3. uri s kuhinjskim nožem v trebušno votlino silovito zabodel takrat 59-letnega brata. Ta je zaradi vbodnih ran dobil hudo vnetje potrebušnice in za posledicami poškodb umrl 12. junija.

Tožilstvo v obtožnici navaja, da je bila zmožnost obdolženega imeti v oblasti svoje ravnanje v času storitve kaznivega dejanja bistveno zmanjšana zaradi posledic, povezanih z alkoholom in stresom.

Priznal, da je imel s sabo nož

Če bi obdolženi Juvan danes priznal krivdo za kaznivo dejanje uboja, kot mu ga očita pravnomočna obtožnica, je tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu Lucija Helbl zanj predlagala zaporno kazen šest let in šest mesecev zapora.

Obdolženi se danes najprej o krivdi ni izrekel, po premoru, ki ga je predlagala njegova zagovornica po uradni dolžnosti Damjana Krauberger Mikolič, pa je izjavil, da krivde ne priznava. Na vprašanje sodnice Marjete Vezonik, ali priznava katero od dejstev iz obtožnice, pa je odgovoril, da priznava, da je imel s sabo nož.

Sodnica je začetek glavne obravnave razpisala za 21. september. Med drugim so predlagana zaslišanja izvedenke sodnomedicinske stroke Simone Šramek Zatler in izvedenca psihiatra Mateja Kravosa ter nekaterih prič, o čemer bo sodišče še odločilo. Po napovedi zagovornice pa bo obdolženi zagovor podal po izvedbi vseh dokazov.