Pokojni in osumljenci so se na tragičen dan najprej sprli, nato pa je prišlo do pretepa, v katerem je moški utrpel zelo hude telesne poškodbe, predvsem po glavi. V ozadju spora so bila pretekla dejanja med četverico in posledično maščevanje, je danes v Tržiču povedal vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj Primož Donoša.

Ali je nesrečni moški umrl že med pretepom, ni jasno, saj so kriminalisti in policisti zelo skopi z informacijami, intenzivna kriminalistična preiskava in zbiranje dokazov se namreč še vedno nadaljuje. Uspelo nam je sicer izvedeti, da je bil pokojnik star med 34 in 47 let, prav tako vsi trije osumljenci.

Truplo moškega je v nedeljo v zabojniku odkrila oseba, ki je zadolžena za nadzor nad temi objekti, je dejal Donoša. Na truplo so bile po njegovih besedah ob najdbi vidne poškodbe, za katere so policisti ocenili, da bi lahko bile posledica nasilnega dejanja. »Ob zahtevnem ogledu kraja kaznivega dejanja in zbiranju obvestil je policija prišla do kroga oseb, ki bi lahko bile vpletene,« je dejal Donoša.

palicaj
Mihael Korsika
Ugotovitve policije je predstavil vodja gorenjskih kriminalistov Primož Donoša.

V ogled kraja kaznivega dejanja so bili vključeni tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, medtem ko je v lovu na trojico sodelovalo večje število policistov in kriminalistov, pomagal jim je tudi policijski helikopter.

Do večera so osumljence, med katerimi je tudi ena ženska, izsledili in pridržali. V torek so jih privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je za vse odredil sodno pridržanje. Če bodo spoznani za krive, jim grozi od tri do petnajst let zapora.

Policija je tako osumljence kot tudi žrtev v preteklosti že obravnavala zaradi prekrškov in tudi kaznivih dejanj, nekaterih tudi z elementi nasilja.