Naporna noč

Brata nezadovoljna z zdravniki in policisti, enega so odpeljali "na hladno"

T.L.
10. 9. 2018, 17.47
Posodobljeno: 10. 9. 2018, 18.26
Deli članek:

Brata so najprej razburila zaprta vrata zdravstvenega doma, nato sta bila nezadovoljna z zdravstvenim osebjem, na koncu pa še s policisti, ki so ju želeli umiriti.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V zadnjih dneh so policisti zaradi prijav kršitev javnega reda in miru posredovali šestnajstkrat na javnem kraju in šestkrat v zasebnem prostoru. Enega kršitelja, ki je z očitnimi znaki opitosti javni red in mir kršil v zdravstvenem domu Metlika, so policisti tudi pridržali.

Zgodba se začela v noči iz nedelje na ponedeljek in se zaključila na zgodnje ponedeljkovo jutro, okoli pete ure zjutraj. Takrat so na pomoč poklicali policiste iz zdravstvenega doma Metlika, saj da sta dva moška razbijala po vratih zdravstvenega doma, nato pa se še nedostojno vedla do zdravstvenega osebja.

Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da gre za brata – eden je pomagal drugemu, da bi - ker je po naporni noči padel in se poškodoval - dobil zdravniško pomoč. Brata so najprej razburila zaprta vrata zdravstvenega doma, nato sta bila nezadovoljna z zdravstvenim osebjem, na koncu pa še s policisti, ki so ju prišli miriti. Ker brata ukazov policistov nista upoštevala,  so uporabili prisilna sredstva, ki so pomirili enega, ne pa oba. Drugega brata, 24-letnika, so zato odpeljali v pridržanje do streznitve v Novo mesto. Oba pa bosta dobila plačilne naloge zaradi kršenja javnega reda in miru in neupoštevanja ukazov policistov.