Že kot 20-letnica z yugom

Vera rada sede pijana za volan; tokrat je vzela življenje

S.R.
17. 8. 2018, 19.24
Posodobljeno: 17. 8. 2018, 19.55
Deli članek:

Hrvaška političarka Vera Begić Blečić, ki je v noči na četrtek povzročila hudo prometno nesrečo s smrtnim izidom, bo naslednji mesec dni preživela v priporu.

Kanal Ri/YouTube
36-letnica za volan ni prvič sedla pijana.

36-letna Vera Begić Blečić, zdajšnja političarka v Reki ter nekdanja uspešna atletinja in olimpijka, se je v noči na četrtek pijana zapeljala na avtocesto na istrskem ipsilonu. Po cestišču je vozila v nasprotni smeri in zakuhala veliko tragedijo, v kateri je življenje izgubil 41-letni oče in soprog Igor Soldatić.

Okrožno sodišče v Pulju ji je zaradi ponovitvene nevarnosti danes odredilo mesec dni pripora, poročajo hrvaški mediji. Zaradi povzročitve prometne nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje, še ena pa je bila huje poškodovana, ji v skladu z zakonodajo grozi od 3 do 12 let zapora. Odločitev preiskovalnega sodnika, da jo za en mesec pošlje za rešetke, bržkone izhaja iz dejstva, da so Blečićevo v preteklosti že trikrat zasačili pijano za volanom.

Pred tragedijo se naj bi nazadnje to zgodilo junija lani, ko je bila udeležena v manjši prometni nesreči, v kateri ni bilo poškodovanih. Takrat je za hrvaški Novi list pojasnila, da bo »plačala kazen in prevzela odgovornost« ter da je »storila napako,« naslednjič pa da bo ravnala bolj »pametno.« V krvi so ji takrat izmerili 0,42 promila alkohola, medtem ko se ji je v noči na četrtek po žilah pretakalo celih 1,81 promila.

Nekoliko manj nedolžno nesrečo, kot razkriva portal 24sata, pa je povzročila že marca 2002. Takrat je kot 20-letnica v zgodnjih jutranjih urah s ceste zletela z yugom 45. V avtomobilu je bila sama, v njej pa se je pretakalo 1,59 promila alkohola.