Voznik v kolesarje in pešce

VIDEO in FOTO: Dramo pred britanskim parlamentom obravnavajo kot teroristično dejanje

S.R.
14. 8. 2018, 09.40
Posodobljeno: 14. 8. 2018, 12.11
Deli članek:

Britanska policija je aretirala eno osebo, dogodek pa obravnava kot teroristično dejanje. Poškodovani sta dve osebi.

Reuters
Drama v Londonu.

Malo po 8.30 uri zjutraj je avtomobil trčil v varnostne prepreke pred Westministrsko palačo, kjer domujeta oba domova britanskega parlamenta. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, na kraj pa so nemudoma prispeli oboroženi policisti, reševalci in gasilci, poroča britanski BBC. Življenje obeh poškodovanih ni ogroženo.

Policisti so širše območje okoli palače zaprli, pred tem pa so v nesreči udeleženo vozilo obkolili in nato iz njega izvlekli moškega, ki so mu že nadeli lisice. Očividci poročajo, da je vozilo ob nesreči trčilo tudi v enega od kolesarjev ter da je bilo dejanje videti namerno. Preiskavo je prevzela protiteroristična enota Scotland Yarda, incident pa obravnavajo kot teroristično dejanje. 

Reuters
Drama v Londonu.

Kot je za BBC pojasnila dopisnica June Kelly, policija zdaj preverja identiteto napadalca in njegovo ozadje, da bi odkrili, ali je napad načrtoval dlje časa. Proučili bodo tudi njegovo duševno zdravje in verska prepričanja ter preverili, kdo so njegovi znanci in, kar je po njenih besedah ključno, ali se je njegovo ime v preteklosti že pojavilo na seznamih morebitnih teroristov.

Reuters
Drama v Londonu.