Belgija v šoku

FOTO: Hrvatica in njen fant s kovinsko palico brutalno pretepla gejevski par

S.R.
14. 8. 2018, 09.06
Posodobljeno: 14. 8. 2018, 09.12
Deli članek:

Belgijo je pretresel surov napad na gejevski par. Roke sta si s krvjo umazala mlada Hrvatica in fant iz Bolgarije.

Facebook/Mauro Padovani
Posledice surovega napada.

21-letna Yesmine R. in njen dve leti starejši fant, sicer državljan Bolgarije, sta v Gentu napadla 47-letnega v Belgiji živečega italijanskega striparja Maura Padovanija in njegovega 59-letnega soproga Thomasa Freemana, ki trpi za Alzheimerjevo boleznijo. S kovinsko palico sta jima razčesnila glavi in jima polomila vretenca. Policija je oba pridržala.

Brutalen napad se je zgodil 7. avgusta, mladi surovini, ki sta ga izvedli, pa sta sosedi premlatenega gejevskega para. Živita nadstropje nad njima, spor pa domnevno traja že več let.

Padovani je fotografije posledic tepežke objavil na facebooku, za časnik Genova Today pa je pojasnil, da njegov »soprog trpi za Alzheimerjevo boleznijo in da je kot otrok. Zlomili so mu dve vretenci. Pretepala sta naju s kovinsko palico, ki sta jo izvlekla iz avtomobila. To ni bilo prvič, ta ženska je že pred tem name metala opeke, a policija takrat ni ukrenila ničesar.« Razkril je še, da so njegov »Tom« že pred dvema letoma prejel udarec v glavo ter da je mladenka že na prostosti, da pa se jima v naslednjih mesecih ne sme približevati. Po navedbah belgijskih medijev ima Yesmine mladega otroka in da je že pred tem imela težave z zakonom.