Zlate palice

Odvetnik kradel skupaj s kriminalci, ti pa so ga prevarali

J.P./STA
9. 8. 2018, 15.18
Posodobljeno: 9. 8. 2018, 15.22
Deli članek:

Bivši odvetnik z Dunaja je priznal, da je skušal s pomočjo romunskih kriminalcev izvesti krajo zlatih palic od svoje starejše prijateljice v vrednosti 700.000 evrov. Kriminalci so krajo uspešno izvedli, a opetnajstili tudi odvetnika in ga pustili praznih rok. Bo pa zato zdaj poravnal dolg roki pravice.

Profimedia
V svojih načrtih pa se je uštel, saj zlatih palic ni videl, ker so romunski kriminalci pobegnili s plenom (fotografija je simbolična).

V obtožnici je navedeno, da se je 42-letni odvetnik spoprijateljil z 78-letno Dunajčanko, ki ju je povezovala ljubezen do opere in sta operne predstave skupaj redno obiskovala na Dunaju, pa tudi v tujini.

Ko mu je zaupala, da doma hrani zlate palice, se je v njem vzbudil pohlep. Povabil jo je k sebi na večerjo, v tem času pa so romunski kriminalci, ki jih je poznal iz svoje odvetniške prakse in jih je najel za nalogo, oropali njeno stanovanje.

V svojih načrtih pa se je uštel, saj zlatih palic ni videl, ker so romunski kriminalci pobegnili s plenom. Policija jih doslej še ni našla.

Odvetnika so že izključili iz odvetniške zbornice. Na sodišču se sicer brani s trditvijo, da je bil zaradi zastraševanj prisiljen v sodelovanje v kraji.