Roman Brajdič

Posegel po sekiri in policistu grozil, da ga bo ubil

S.S.
8. 8. 2018, 20.00
Deli članek:

Roman Brajdič je priznal očitek maščevanja uradni osebi in povzročitev hude telesne poškodbe v zameno za leto in pet mesecev zapora.

Arhiv Svet24
38-letnik je huje poškodovan, 15-letnik pa je utrpel lažje poškodbe.

Te dni je bil za 38-letnega Grosupeljčana pred ljubljanskim okrožnim sodiščem izpeljan predobravnavni narok, na katerem je krivdo sklenil priznati. Sodba sicer še ni pravnomočna, si je pa Roman Brajdič zaželel predčasnega odhoda v zapor.

Po odsluženi kazni ne bo več pil

»Po prihodu iz zapora ne bom več užival alkohola. Dejanje obžalujem, nisem hotel storiti nič slabega,« je poudaril stari znanec organov pregona in sodišč, ki obsodbe niza že od leta 2000. Kot je bilo slišati, je bil Brajdič do zdaj že 18-krat pravnomočno obsojen, večinoma zaradi tatvin. Ljubljanski okrožni sodnik Zvjezdan Radonjić, vezan na kaznovalni predlog tožilstva, je Brajdiču preklical zadnjo pogojno obsodbo, mu prisodil enotno kazen leto in pet mesecev zapora, podaljšal pripor iz razloga ponovitvene nevarnosti ter ga oprostil plačila stroškov postopka.

Ves čas se je aktivno upiral

In kaj je Brajdič ušpičil tokrat? Tridesetega aprila okoli 22. ure sta ga na Celovški cesti v Ljubljani zaradi prekrška ustavljala policista, a se je na njune znake požvižgal in pospešeno nadaljeval svojo pot po Prušnikovi ulici, dokler ni pred križiščem z Ulico pregnancev izgubil nadzora nad avtom in obtičal. Ko sta nato do njega pristopila policista, je Brajdič poskušal zbežati, posegel je celo po sekiri, ki jo je imel med sedežema, in zagrozil, da ju bo ubil. Policista sta ga nato nekako izvlekla iz avta in s pomočjo občana podrla na tla ter vklenila. Ves ta čas je Brajdič brcal in enemu od policistov zlomil levo dlančnico, zaradi česar si je nakopal še očitek povzročitve hude telesne poškodbe.

V preiskavi mu je vzelo spomin

Obtoženi se je pred preiskovalno sodnico zagovarjal, da so policisti vozili za njim, on pa ni hotel ustaviti, ker se je bal, da mu bodo možje postave zaplenili avto, ker ni bil registriran, vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Z avtom se je potem zaletel, se udaril v glavo in izgubil zavest. V zvezi z očitki se Brajdič pred preiskovalno sodnico tako ni ničesar spomnil. Je pa pojasnil, da je bil kritičnega dne pod vplivom tablet suboxone in helex ter pomirjeval. Na prazen želodec je spil kakih pet steklenic ruma, penine in vina ter »pošmrkal« nekaj kokaina. Sekiro pa v avtu vedno prevaža in jo ima na dosegu roke, pri menjalniku, ker ima veliko sovražnikov.