Brez zaviranja v tovornjak

FOTO: Po hudi nesreči pri Postojni na urgenci pristalo pet mladih

S.R.
27. 7. 2018, 10.37
Posodobljeno: 27. 7. 2018, 12.45
Deli članek:

V zgodnjih jutranjih urah se je v Postojni pri izvozu na avtocesto pripetila hujša prometna nesreča.

PGD Postojna
V hudi nesreči se je poškodovalo pet ljudi.

Policisti so bilo malo po 4. uri zjutraj obveščeni o hujši prometni nesreči v Postojni. Na kraju so ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo od Pivke proti Postojni zaradi neprilagojene hitrosti brez zaviranja trčil v zadnji del polpriklopnika, v katerem je za volanom sedel 39-letni voznik z okolice Pivke. Ta je zaradi rdeče luči stal pri semaforju. 

V osebnem avtomobilu so bili še štirje potniki. Voznik, 23-letni sopotnik in 17-letna sopotnica so ostali ukleščeni v vozilu, vsi pa so utrpeli hujše poškodbe. V nesreči sta se lažje poškodovala še 21-letna sopotnica in 23-letni sopotnik. Vsi so iz Postojne in vse so odpeljali v ljubljanski klinični center.

Policisti so vozniku osebnega avtomobila odredili strokovni pregled za alkohol in prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi, po opravljeni analizi pa bodo ustrezno ukrepali, sporočajo iz PU Koper. Posredovale so reševalne ekipe ZD Postojna, Sežana, Cerknica in Ilirska Bistrica, z dvema voziloma pa tudi postojnski gasilci. Promet je bil ponovno sproščen malo pred sedmo uro zjutraj.

Že včeraj smo poročali o grozljivi prometni nesreči na primorski avtocesti, v kateri je življenje izgubila ena oseba.