Grozljivka na primorski avtocesti

FOTO: Avtobus plužil vse pred sabo, voznik iz Kranja ni preživel

S.R.
26. 7. 2018, 15.10
Posodobljeno: 26. 7. 2018, 15.16
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o današnji hudi prometni nesreči na primorski avtocesti, ki se je končala z eno smrtno žrtvijo.

Bobo
Nesreča je ohromila primorsko avtocesto.

Vse kaže, da je današnji hujši prometni nesreči na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim botrovala neprilagojena hitrost. Policisti so na kraju ugotovili, da je dejansko prišlo do dveh prometnih nesreč, sporočajo iz PU Koper.

Kot pojasnjujejo, je najprej voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila znamke Mazda. Nato se je do mesta trčenja pripeljal voznik Berlinga, ki je zmanjšal hitrost in se pričel zaustavljati, sledil pa mu je voznik Chevroleta. Tudi ta je začel hitrost zmanjševati, a je v tistem trenutku po prehitevalnem pasu za njimi pridirjal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil njegov zadek. Tega je potisnilo naprej in v kovinsko varnostno ograjo, avtobus pa je trčil še v Berlinga, ki pa ga je odbilo na desno izven vozišča. A tragedije tukaj še ni bilo konec. Avtobus je nato vozilo Chevrolet potisnil naprej do kombija, po silovitem trčenju pa je izven vozišča odbilo še kombi.

Bobo
Nesreča je ohromila primorsko avtocesto.

V nesreči je umrl 65-letnik iz Kranja, ki je sedel za volanom Chevroleta. Reševalci so ostale udeležence, ki so utrpeli lažje poškodbe, prepeljali v zdravstveni dom v Postojni in v izolsko bolnišnico. Kot smo že poročali, je bil v vozilu pokojnega prisoten tudi pes, ki ga je takoj prevzela veterinarska služba. 

Iz PU Koper še sporočajo, da bodo 51-letnega voznika kombija, ki prihaja iz okolice Maribora, zaradi neprilagojene hitrosti oglobili, medtem ko bodo 57-letnega voznika avtobusa iz Žužemberka kazensko ovadili.

Cesto so malo po 12. uri ponovno odprli za ves promet.

Bobo
Posledice nesreče s smrtnim izidom pri Razdrtem.