Nove informacije

Tragedija slovenske družine v Črni gori: umrla mati in sin, hčerka se trčenja ne spominja, oče še vedno v šoku

J.P.
25. 7. 2018, 07.13
Posodobljeno: 25. 7. 2018, 13.16
Deli članek:

Trčili sta dve plovil. Na banani, ki jo je za seboj vlekel vodni skuter, je sedela slovenska družina.

Profimedia
Družina naj bi se vozila na gumijasti banani (fotografija je arhivska).

Slovenska državljana, mati Z. I. (35) in sin J. I. (10), sta včeraj umrla v nesreči, ki se je zgodila na morju v črnogorskem mestu Ulcinj. Oče P. I. (36) in hčerka J. I. (13) sta bila poškodovana, piše Blic.

Po poročanju črnogorske policije se je nesreča zgodila včeraj ob 14.25, ko sta v bližini tamkajšnje Velike plaže nasproti hotela Otrant trčili dve plovili. Družina naj bi se vozila na gumijasti banani, ki jo je za seboj vlekel vodni skuter. Banana naj bi trčila s turistično ladjo, dolgo približno 12 metrov, ki je potnike prevažalaz Velike na Malo plažo. 

Ona se ne spominja, oče v šoku

Novosti pišejo, da je deklica utrpela hude poškodbe. Po besedah dežurnega zdravnika dr. Aleksandra Vujičića iz splošne bolnišnice v mestu Bar njeno življenje ni več ogroženo. Sicer naj bi utrpela več zlomov, je dejal, trčenja se ne spominja. Zdaj se zdravi v kliničnem centru v Podgorici, kamor so jo prepeljali iz Bara. Novosti še pišejo, da je oče lažje poškodovan, a da je še vedno v stanju šoka.

Vijesti poročajo, da gre za družino iz makedonskega Tetova, ki živi v Sloveniji. Mami naj bi bilo ime Zejnepa Izairi.

Kako je prišlo do trčenja, preiskovalci še ugotavljajo. Poškodovanih med potniki na drugem plovilu ni bilo.

Zahtevajo pripor

STA poroča, da je črnogorska policija v torek zvečer pridržala domnevno odgovornega za nesrečo, voznika vodnega skuterja. Po nesreči je policija več ur zasliševala voznika obeh plovil, nato pa so voznika vodnega skuterja pridržali. Po neuradnih informacijah bo tožilstvo zanj zahtevalo pripor.