NHL v šoku

Hokejski zvezdnik utonil v Ontarijskem jezeru

S.R.
16. 7. 2018, 08.32
Posodobljeno: 16. 7. 2018, 08.53
Deli članek:

Hokejski svet žaluje za vratarjem Rayjem Emeryjem, ki je včeraj tragično utonil v kanadskem zalivu Hamilton Harbour.

Profimedia
Z Blackhawksi je osvojil tudi Stanleyjev pokal.

Hokejski vratar Ray Emery, ki je več kot desetletje brusil ledene ploskve lige NHL, je včeraj tragično umrl v zalivu Hamilton Harbour na skrajnem zahodu Ontarijskega jezera. Policija ni zaznala znakov kaznivega dejanja, smrt pa obravnava kot nezgodo. 35-letni Kanadčan naj bi si včeraj ob približno 6. uri zjutraj po lokalnem času zaželel osvežitve v tem ogromnem kanadskem jezeru. Po skoku iz čolna ni več priplaval na površje, njegovi prijatelji pa so poklicali reševalce.

Reševalci so bili sprva neuspešni, zato so morali na pomoč poklicati potapljače. Ti so šele malo pred 15. uro njegovo truplo nato našli približno 20 metrov od mesta, kjer je izginil pod gladino. Policija vse okoliščine smrti sicer še vedno preiskuje, več pa bo pokazala obdukcija.

Reuters
Emery je bil znan tudi po burnem življenju zunaj ledenih ploskev.

Emery je v svoji 11-letni karieri branil za več ekip v ligi NHL, vključno z Ottawa Senators, Philadelphia Flyers in Chicago Blackhawks. Z Blackhawksi je leta 2013 osvojil Stanleyjev pokal, prejel pa je tudi pokal Williama M. Jenningsa, ki ga podeljujejo vratarjem, ki ob odigranih najmanj 25 tekmah v rednem delu sezone prejmejo najmanj golov. Znan je bil tudi po tem, da je na ledu rad odvrgel rokavice, hokejski zanesenjaki pa se bodo spomnili pretepa med vratarjema leta 2007. Takrat so med tekmo zapele pesti med Emeryjem in Martinom Bironom, vratarjem ekipe Buffalo Sabres. Biron je bil tudi eden prvih, ki je Emeryjevi družini včeraj izrekel sožalje.

Profimedia
Ray Emery v družbi velikih zvezd.