Po včerajšnji tragični nesreči na Tolminskem, ko se je smrtno ponesrečil 27-letni jadralni padalec, državljan ZDA, je policija posredovala dodatne podrobnosti o dogodku.

Policisti so ugotovili, da je z vzletišča Kobala nad vasjo Poljubinj v občini Tolmin ob 13.08 uri in na 1080 metri nadmorske višine z jadralnim padalom poletel 27-letni moški, državljan ZDA. Sicer je z omenjenega vzletišča vzletela skupina osmih jadralnih padalcev, vsi so državljani ZDA, omenjeni 27-letni padalec pa je letel kot zadnji.

Po približno pol ure letenja, okoli 13.35 ure, se je 27-letniku nenadoma zaprlo padalo in je z višine navpično padal proti tlom, skozi krošnje listnatih dreves ter padel na betonsko pot med Zatolminom in Planino Pretovč. Kasneje so ga našli v sedežu jadralnega padala in ovitega v padalo, ko je ležal na poti, znakov življenja pa ni kazal.

Na kraj tragične nesreče so poleg policistov PP Tolmin odšli tudi gorski reševalci GRS Tolmin, med njimi tudi zdravnik, ki je na kraju lahko le potrdil njegovo smrt: jadralni padalec je namreč podlegel hudim telesnim poškodbam še pred prihodom policistov in reševalcev GRS na omenjeni kraj. Zdravnica ZD Tolmin je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

O tragičnem dogodku ameriškega jadralnega padalca so policisti poleg preiskovalne sodnice okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici obvestili tudi in preiskovalca letalskih nesreč iz službe za preiskavo letalskih nesreč in incidentov (ministrstvo za infrastrukturo). Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o dogodku s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.