Hudo poškodovani

Drvel 150 na uro, zleteli s ceste. Kazen: zapor!

Janja Ambrožič / Dolenjski list
23. 6. 2018, 08.01
Deli članek:

Mladega očka obsodili na leto dni in sedem mesecev zapora, poleg tega bo moral globoko seči v žep. V zagovoru je trdil, da ni vozil on, a so priče in dokazi govorili drugače.

J.A.
»Zelo mi je žal za to, kar se je zgodilo.«

»Zelo mi je žal za to, kar se je zgodilo. Takrat sem bil star 19 let; s prijatelji smo se skupaj zabavali in vsi smo bili alkoholizirani. Ko sem v zagovoru rekel, da nisem vozil jaz, sem povedal to, kar sem imel v spominu,« je na krškem okrožnem sodišču rekel Gašper Fišter, ki je 13. julija 2015 povzročil prometno nesrečo, v kateri so se hudo poškodovali štirje sopotniki in tudi on.

Šlo je za ponovljeno sojenje, ta kazen pa je za dva meseca zapora nižja od tiste, ki jo je isto sodišče izreklo lani, ker je obsojeni vmes postal očka.

ZAPOR IN PREPOVED VOŽNJE

Tričlanski sodni senat, ki mu je predsedoval sodnik Almir Kurspahić, je Fošterja obsodil na eno leto in sedem mesecev zapora, poleg tega pa so mu izrekli tudi 15-mesečno prepoved vožnje vozil B-kategorije in mu naložili še plačilo stroškov postopka, zavarovalnici, ki je že izplačala odškodnine poškodovanim prijateljem, pa mora povrniti izplačani denar. Stroškov, ki ga bodo udarili po žepu, se je nabralo za več kot 25 tisoč evrov. Šlo je za ponovljeno sojenje, ta kazen pa je za dva meseca zapora nižja od tiste, ki jo je isto sodišče izreklo lani. Sodba še ni pravnomočna; tudi o njej bo še razpravljalo višje sodišče, saj je Fištrov odvetnik Janez Koščak povedal, da se bodo pritožili.

J.A.
Nesreča se je zgodila na poti proti Velikemu Podlogu.

Udeleženci so utrpeli pretres možganov, zlom ključnice, reber, nosu, zob, udarnine pljuč, krvavitve v trebušni votlini … 

IMELI SO SREČO V NESREČI

Fišter je bil v času nesreče še mladi voznik in skupaj s še štirimi prijatelji so se šli zabavat. Od popoldneva do naslednjega jutra so popivali. Vozili so se z njegovim volvom, njihov »pohod« pa se je slabo (lahko bi se tudi tragično) končal zjutraj, ko so se peljali od Velike vasi proti Velikemu Podlogu. Tam je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, Fišter pa je vozil najmanj 150 kilometrov na uro. Po prekrokani noči mu ni uspelo zvoziti ovinka. Vozilo je začelo drseti s cestišča, oplazilo je grm, avtomobil je dvignilo; ko je priletel na tla, ga je začelo prevračati. Vsi štirje potniki in voznik so se hudo poškodovali.