Zloraba prostitucije

Oproščeni; punce so seksale prostovoljno

S.S. / Novice Svet24
22. 6. 2018, 20.01
Deli članek:

Ljubljansko okrožno sodišče je te dni četverico z območja Kranja in Ljubljane, obtoženo zlorabe prostitucije, oprostilo očitkov.

Reuters
Sodba še ni pravnomočna.

Tožilstvu, ki je že napovedalo pritožbo, na prvi stopnji ni uspelo dokazati, da so Drago Leskovšek, njegova žena Alina, Marko Kern in Milan Živić sestavljali hudodelsko združbo, ki se je pečala z najstarejšo obrtjo na svetu.

PU Ljubljana
Leskovšek je doma mimo zakona hranil dve puški in naboje za kar je bil obsojen na 2 meseca zapora.

Sodišče ne verjame, da so bila dekleta prisiljena v spolne odnose in da so bila nadzirana.

Združba naj bi od novembra 2013 do aprila 2016 v prostitucijo prisilila 34 deklet, s čimer naj bi zaslužili okrog 300 tisoč evrov. Dekleta so spolne storitve nudile v dveh nočnih lokalih, v Veroniki v Dragočajni in Red & Black na Mlaki pri Kranju. Leskovšku je tožilstvo v primeru enega dekleta očitalo še trgovino z ljudmi, a je bil tudi tega očitka oproščen. Sodišče po izvedenem dolgotrajnem postopku ne verjame navedbam v obtožbi, da so bila dekleta prisiljena v spolne odnose in da so bila ves čas nadzirana. Je pa sodišče Leskovšku dosodilo dva meseca zapora zaradi protipravnega hranjenja dveh pušk in nabojev. A ker je bil v zadevi najprej več kot eno leto priprt, se mu v kazen šteje tudi ta čas, tako da je svoje že odslužil.

PU Ljubljana
Policisti so ob hišnih preiskavah zaplenili 30 tisoč evrov gotovine.

Prodajala se je tudi kakšna Slovenka

Združba naj bi od novembra 2013 do aprila 2016 v prostitucijo prisilila 34 deklet, s čimer naj bi zaslužili okrog 300 tisoč evrov.

Kot so ob koncu preiskave pojasnjevali na policiji, so bila dekleta po prihodu v Slovenijo nekaj časa zaposlena na črno, in sicer kot barske plesalke, potem pa so morale nuditi še mesene užitke. Z oglasi za zaposlitev so jim ponujali 6000 evrov, vendar so potem dobile le od 350 do 500 evrov na mesec, delati pa so morale šest dni v tednu, od 21. do 4. ure. Punce so prišle predvsem iz Ukrajine in Moldavije, našla pa se je tudi kakšna Slovenka.Kriminalna združba jim je urejala delovne, potovalne in bivalne dokumente, pri čemer jim je za vsak postopek na uradnem organu zaračunala 300 evrov, so ob zaključku preiskave pojasnjevali na policiji.