Po priznanju sprejel kazen

Staršem obljubljal tudi počasno in boleče umiranje

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
18. 6. 2018, 20.45
Deli članek:

Z grobim in surovim dejanjem ju je spravljal v podrejen položaj.

Gabrijel Toplak
Po prestani kazni si bo, kot pravi, našel stanovanje.

Na okrožnem sodišču se je pred sodnico Senado Baltić na predobravnavnem naroku branil očitkov nasilja v družini 32-letni Primož Kokol iz Rač, ki je od 18. marca letos v priporu. Dejanje je obtoženi, ki ga v zadnjem času, kot je dejal, kličejo Psiho, priznal in sodišče mu je dosodilo kazen 21 mesecev zapora.

OD MAME JE ŽELEL DENAR

Tudi tožilstvo mu je v zameno za priznanje ponudilo 21 mesecev zaporne kazni. Kot je dejala višja okrožna državna tožilka, je obtoženi od februarja do marca letos v družinski skupnosti z materjo in očetom ravnal grdo, boleče in ponižujoče, obenem jima je grozil ter ogrožal njuno življenje in telo. Ko sta ga prijavila policiji, jima je, po navedbah v obtožnici, očital, da ga nihče ne mara in da zaradi njiju nima nobenih prijateljev ter da sodelujeta s policijo. Petnajstega marca letos naj bi po telefonu poklical svojo mamo, da mu da 700 evrov, saj potrebuje denar zaradi nekega posla. Čez čas, ko je še osebno prišel po denar, je najprej očeta na dvorišču zbil na tla, ga udarjal in mu grozil, da ga bo ubil. Nasilen je bil tudi tri dni kasneje, ko je kričal na mamo in jo zmerjal. Ko je sedela na »sedežni«, jo je prijel za lase in jo potegnil na tla, ji ob tem izpulil šop las ter jo brcnil. Grozil je, da če bo še klicala policijo, bo takrat, ko bo prišel iz zapora, oba z očetom masakriral, da bosta umirala počasi in v mukah. Ko ga je mama vprašala, kaj se bo zgodilo, če ne kliče policije, pa ji je sin odgovoril, da jo bo vseeno tako grobo maltretiral, da bo sama odšla pod vlak, on pa ne bo nič kriv.

STARŠEMA SE JE OPRAVIČIL

Obtoženi Kokol, ki mu je sodišče zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšalo pripor, je krivdo takoj priznal in dodal, da se je staršem že opravičil. »Če mama ne bi klicala policije, se ne bi zgodilo nič. Zmotila me je ena beseda,« je dejal sodnici in obljubil, da si bo po prestani kazni poiskal stanovanje in zaživel ločeno od staršev.