Iz Sloveniji po EU

Orožje so tihotapili preko Slovenije

G.G./STA
15. 6. 2018, 21.23
Posodobljeno: 15. 6. 2018, 21.27
Deli članek:

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je uvedel preiskavo proti šestim hrvaškim državljanom zaradi zločinskega združevanja in tihotapljenja orožja. V prvi polovici letošnjega leta naj bi nabavili in prodajali večje količine strelnega orožja, ki so ga tihotapili tudi preko Slovenije.

Hrvaški urad za pregon korupcije in organiziranega kriminala

Uskok na svoji spletni strani navaja, da je glavni osumljenec 36-letnik, ki je preostalo peterico organiziral v skupino. Ta je med januarjem in junijem letos storila več kaznivih dejanj, ki so povezana z nabavo, posedovanjem in prodajo orožja na območju Hrvaške, Slovenije, Italije in Španije. Ostali osumljenci so stari med 31 in 62 let.

Organizator skupine naj bi večkrat potoval v druge evropske države zaradi dogovarjanja o prodaji orožja. Med osumljenimi je med drugim 31-letnik, ki je orožje in strelivo prepeljal v Slovenijo. Iz Slovenije so organizirali prevoz v druge države članice EU tako, da so priskrbeli vozila in iskali ljudi, ki bi orožje in strelivo prepeljali do kupcev, so še zapisali.