Mobilna verzija
23:38 19. junij 2018

Stojan za gojenje konoplje kradel tudi električno energijo

Novice Svet24
Gabrijel Toplak / Novice Svet24 Ptuj
0

Na predobravnavnem naroku ni želel priznati krivde za očitani kaznivi dejanji.

sodno kladivo, sodišče

Foto: Profimedia

Pred okrožno sodnico Katjo Kolarič je na predobravnavnem naroku stopil 39-letni ekonomski tehnik Stojan L. Obtožen je neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar je predpisan zapor od enega do desetih let.

Gojil v pritličju in kleti, sušil na podstrešju

Tožilstvo mu očita, da je 15. marca letos storil dve kaznivi dejanji. V počitniški hišici na naslovu Janški Vrh v občini Majšperk naj bi neupravičeno in brez dovoljenja imel 327 rastlin prepovedane droge konoplje. V posebej prirejenih prostorih v pritličju in kleti vikenda so mu zasegli še 169 sadik konoplje, medtem ko je imel na podstrešju 158 posušenih rastlin, zato je tožilstvo prepričano, da je bila zasežena količina namenjena nadaljnji prodaji. Drugi očitek tožilstva pa se nanaša na tatvino električne energije. Od oktobra 2014 do marca 2018 naj bi si protipravno prilastil tujo premično stvar – na električni inštalaciji je preusmeril električno energijo, ki je v lasti družbe Elektro Maribor, in si je tako prilastil nekaj več kot 44 tisoč kilovatnih ur, kar znese vsaj 8500 evrov. Za priznanje krivde pri obeh kaznivih dejanjih mu je tožilstvo ponudilo enotno kazen 32 mesecev zapora.

Poročilo o jakosti vetra

Obtoženi, ki pravi, da ni v nobenem drugem kazenskem postopku, niti ni bil nikoli obsojen, ni želel priznati krivde in sodnica je glavno obravnavo razpisala za 16. julij. Tožilstvo je predlagalo zaslišanje sodnega izvedenca elektro stroke, odvetnik obtoženega pa zaslišanje priče in policistov, ki so bili prisotni pri hišni preiskavi in zasegu prepovedane droge. Obenem želi pridobiti zdravstvena potrdila, da je obtoženi gojil konopljo za lajšanje svojih težav, pa tudi poročilo Agencije RS za okolje o jakosti vetra, saj naj bi policisti tega dne izjavili, da so prepovedano konopljo vohali že pred vikendom.

Vaš prispevek