Napad

VIDEO: Rjavi medved Sergeja pregnal v ledeno reko in smrt

S.R.
13. 6. 2018, 09.43
Posodobljeno: 13. 6. 2018, 09.48
Deli članek:

Kosmatinec je najprej ukradel ribičev ulov, nato pa ga je pregnal v ledeno reko.

YouTube
Sergej jo je najprej ucvrl po bregu navzgor.

Panično dogajanje ter zadnje trenutke plesalca in ribiča Sergeja Žirkova je na kamero ujela skupina ribičev, poroča The Siberian Times.

31-letni Žirkov iz vasi Kovran na severozahodu Kamčatke jo je po agresivnemu napadu velikega kosmatinca sprva ucvrl po strmem bregu, da bi tako ujel telefonski signal in na pomoč poklical prijatelje. Medved je ta čas izkoristil za obisk ribičevega čolna, ki ga je povsem pomendral in z njega snedel ulovljene ribe. Da bi ga preplašil, ga je Žirkov nato začel obmetavati s kamni, a kosmatinec ni poznal strahu. Sprva se je nekoliko umaknil, a se nato znova vrnil ter preplašenega ribiča najprej pregnal nazaj po bregu, nato pa v ledeno reko. Poskušal je preplavati na drugo stran reke, kjer mu je skupina ribičev v vodo vrgla vrv, vendar je bil tok premočan.

»Sergejevo truplo je danes zjutraj naplavilo na obalo, potem ko ga je reka odnesla v Ohotsko morje. Medved je pobegnil, ni nam ga uspelo izslediti,« je pojasnila Irina Kvasova, vodja vaškega sveta v Kovranu, ki šteje 250 duš.