SMRTONOSNI NALET

Tri leta od nesreče, ki je vzdramila vso Slovenijo

S.S. / Novice Svet24
12. 6. 2018, 19.56
Posodobljeno: 12. 6. 2018, 20.02
Deli članek:

Minevajo tri leta od tragedije na primorski avtocesti, ki je močno odmevala v slovenski javnosti, pa tudi v tujini.

Twitter
Od dacie, v kateri so bili poleg 43-letnega romunskega tožilca Chisa še njegova 34-letna soproga, petletni sin in 50-letna mama, ni ostalo praktično nič.

V nesreči na primorski avtocesti 13. junija 2015 so življenje izgubili štirje romunski državljani, domnevni povzročitelj pa je dvignil roko nadse.

PU Ljubljana
Voznik cisterne Stanko Brajer

Voznik cisterne za prevoz kerozina Stanko Brajer s Trebelnega na Dolenjskem je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnjo stran osebnega vozila znamke Dacia Duster romunskega tožilca Flaviusa Corneliuja Chisa, ki je iz neznanega razloga obstalo na pasu za počasna vozila. Po naletu cisterne je dacia trčila v golf družinskih prijateljev romunskega tožilca, ki je stal pred njo, prav tako na pasu za počasna vozila, na koncu pa je golf oplazil še audija nemškega državljana, ki se je v kritičnem času pripeljal po levem pasu. Od dacie, v kateri so bili poleg 43-letnega Chisa še njegova 34-letna soproga, petletni sin in 50-letna mama, ni ostalo praktično nič.

Svojci so ga našli s pomočjo radiestezista

Arhiv Svet24
Nalet je bil usoden za Flaviusa Corneliuja Chisa, njegovo soprogo, sina in mamo.

Brajer je po nesreči odtaval in za njim je stekla iskalna akcija policije, ki pa ni obrodila sadov. Truplo so potem po štirinajstih dneh našli svojci, ki so iskanje organizirali na lastno pest in za pomoč zaprosili radiestezista Zdravka Malnariča iz Kala pri Semiču. Malnarič je takrat za Svet24 pojasnil, da je na podlagi fotografije pogrešanega v zgolj petih minutah ugotovil, da je nesrečnik storil samomor in kje je njegovo truplo, in naposled so ga res našli slab kilometer od kraja tragične prometne nesreče. Za sabo je pustil ženo in tri otroke, tragedija za družino Brajer pa je bila še večja, ko je med iskalno akcijo umrl tudi Stankov oče.

Najprej želel pomagati, potem odtaval ...

arhiv SVet24
Radiostezist Zdravko Malnarič

O voznikovem izginotju so začele krožiti različne teorije, nekateri mediji so v zgodbo vpletali mafijo, tajne službe, komuniste …»Najbolj resnična dejstva so, da Brajer s kraja nesreče ni odšel takoj po usodnem trčenju, ampak je nesrečnim Romunom želel pomagati, tako pravijo tudi njegovi sodelavci. Manjkajoči gasilni aparat, ki bi moral biti na tovornem vozilu, pomeni, da je Brajer najprej vzel aparat in začel gasiti. S kraja nesreče je odšel, potem ko je zagledal oziroma videl mrtvo, povsem razmesarjeno družino v zmečkanem osebnem avtomobilu,« nam je po nesreči povedal Jože Povšič, ki ima vinograd poleg Brajerjevih.