Drama na bazenu

Plavalci na Gradiščanskem na gladini vode pravočasno uzrli telesce triletnice

R.T.
12. 6. 2018, 15.18
Posodobljeno: 12. 6. 2018, 15.22
Deli članek:

Triletnici je zastalo srce.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na bazenu v kraju Oberwart na Gradiščanskem sta včeraj reševalec iz vode in medicinska sestra rešila življenje triletni deklici, ki je skoraj utonila. Potem ko so drugi plavalci na gladini vode opazili plavati majhno telesce, so zagnali vik in krik, na kar se je nemudoma odzval reševalec.

Po navedbah avstrijske policije se je v času skorajšnje tragedije 28-letni oče ukvarjal s svojo drugo šest let staro hčerko. Na dogajanje je postal pozoren šele ko so triletnico oživljali. Takrat je s šokom spoznal, da se borijo za življenje njegove hčerke, ki je doživela srčni napad. Deklico so uspešno oživili že ob robu bazena, nato pa je pristala v bolnišnici, kjer je zunaj življenjske nevarnosti. 

»Dve minuti, približno tako dolgo traja kratek telefonski klic, je dovolj, da otrok pod vodo izgubi zavest. Že po petih minutah lahko zaradi pomanjkanja kisika nastopi smrt,« je za Kronenzeitung dejala Johanna Trauner-Karner, tiskovna predstavnica avstrijske nepridobitne organizacije KFV, ki si prizadeva za povečanje varnosti v prometu in pri drugih prostočasnih dejavnostih.