Tragičen konec drame s talci

FOTO: Po 21-urnem obračunu s policijo ubil štiri otroke in si sodil sam

S.R.
12. 6. 2018, 12.18
Posodobljeno: 12. 6. 2018, 12.45
Deli članek:

Policija je po 21 ur trajajoči drami, ko je 35-letni zlikovec za talce držal štiri otroke, vse štiri našla mrtve. Morilec si je sodil sam.

Profimedia
Tragičen konec drame s talci.

Na Floridi je ponoči odjeknila tragična vest. 35-letni obsojeni kriminalec Gary Lindsey Jr., ki je v mestu Orlando za talce kar 21 ur držal 1, 6, 10 in 11 let stare otroke, si je sodil sam. Še prej pa je pokončal vse štiri nedolžne malčke. 

Orlando Police
Gary Lindsey Jr. naj bi bil oče dveh umorjenih otrok.

Drama s tragičnim koncem se je začela v nedeljo ponoči, ko se je policija odzvala na prijavo o nasilju v družini v stanovanjskem bloku na zahodu mesta. Ko so prispeli na prizorišče, je nasilnež začel streljati in pri tem v obraz zadel enega od policistov. Policista so nemudoma prepeljali v bolnišnico, Lindsey pa se je skupaj s talci zabarikadiral v stanovanje. Organi pregona so nato zavarovali celotno območje okoli stavbe, strelski obračun med njimi in Lindseyjem pa je trajal dolgo v noč. Ob prihodu specialnih enot SWAT so se začela pogajanja za izpustitev talcev, ki so trajala skoraj ves ponedeljek. Ob približno 20.30 uri po lokalnem času so bili z Lindseyjem še zadnjič v stiku, nato pa je zavladala tišina. Pol ure pozneje so v stanovanje vdrli specialci. Pričakal jih je grozljiv prizor, vsi štirje otroci in Lindsay so ležali v mlaki krvi, umrli pa so za posledicami strelnih ran. 

Profimedia
Tragičen konec drame s talci.

Še vedno ni znano, kdaj točno so umrli otroci, jasno je le to, da si je Lindsay sodil sam. Preiskava krvavega dogajanja je v teku, zdravstveno stanje ustreljenega policista pa je po zadnjih informacijah še vedno kritično. Policija še vedno ni razkrila identitete otrok, ameriški mediji pa poročajo, da naj bi bil Lindsey oče dveh, druga dva pa naj bi bila otroka njegove partnerke, ki je nasilje v nedeljo policiji tudi prijavila. Njeno ime in zdravstveno stanje zaenkrat ostajajo neznanka.

Profimedia
Tragičen konec drame s talci.