Živalsko

VIDEO: Babica vnukinji pri 35 stopinjah Celzija prevažala v pasjih kletkah

R.T.
11. 6. 2018, 12.25
Posodobljeno: 11. 6. 2018, 12.29
Deli članek:

Babici zaradi surovega ravnanja z otroki grozi do 12 let ječe.

YouTube
Ni šlo drugače, pravi babica.

Policisti v Memphisu v ameriški zvezdni državi Tennessee so v nedeljo prijeli 62-letno babico Leimome Cheeks, ki je svoji vnukinji v hudi vročini prevažala kar v kletkah za pse. Policiste je na dogajanje opozoril eden od sosedov, ki je krutost posnel tudi s telefonom.

Živo srebro je domnevno kazalo 35 stopinj Celzija, ko je iz ene od kletk prilezla osem let stara vnukinja. Cheeksova je policistom ob aretaciji jela pojasnjevati, da je vnukinji v kletki posadila, ker na sedežih v avtomobilu ni bilo dovolj prostora, in da so se tako peljali slabih 40 kilometrov. Dodala je še, da je na poti večkrat ustavila in preverila, ali je z njima vse v najlepšem redu.

Vnukinji, druga je bila stara sedem let, sta policistom na drugi strani potožili, da je bilo zaradi pomanjkanja kisika in vročine v zadku avtomobila zelo zadušljivo. Sosedje so se na novico o peklenski vožnji odzvali z nejevero. »Šokantno, resnično šokantno. Srečala sem jo morda enkrat ali dvakrat. Deluje zelo prijazno,« je za lokalne medije dejala soseda Skylarr Blake, medtem ko sta jo druga soseda Eugene in Melanie Richmond opisala kot »super dobro sosedo« in »zelo skrbno osebo.« A sosedski odnosi niso prepričali policistov, ki so zoper babico podali kaznivo ovadbo zaradi surovega ravnanja z otroki. Grozi ji do 12 let zaporne kazni.