Zalezovanje

Kljub številnim dokazom vztraja, da so mu ti podtaknjeni

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
11. 6. 2018, 20.50
Deli članek:

Tudi šefa kriminalistov prepričeval, da je žrtev zrežiranega postopka

Gabrijel Toplak
Že več kot 28 let je Omerzu na čelu delovnega sodišča.

Na sojenju Stanku Omerzuju, predsedniku delovnega sodišča, ki je obtožen zalezovanja nekdanje ljubice, težko še karkoli preseneti. Dokazov, ki jih je zoper njega zbralo tožilstvo, na kakšne načine je oškodovanko iz Slovenske Bistrice zalezoval in ji pošiljal grozilna sporočila, potem ko ni hotela več imeti razmerja z njim, bojda ni malo, medtem pa Omerzu še vztraja, da mu je oškodovanka vse to podtaknila.

OČRNIL POOBLAŠČENKO OŠKODOVANKE

Sodnica Karmen Krajnc je tudi tokrat na glas podrobno brala dokumente v kazenskem spisu in rokopise obdolženega Omerzuja, kar kaže na to, da želi sodni postopek pripeljati h koncu. A ti vselej razkrijejo kakšno podrobnost o njegovem nenavadnem ravnanju. Na zadnjem sojenju je med drugim razkrila, da je Omerzu večkrat želel navezati stik z Robertom Mundo, vodjo sektorja kriminalistične policije. Po telefonu in tudi pisno ga je spraševal, če mu lahko zagotovi, da zoper njega ne bi izvajali nelegalnih aktivnosti in obenem dodal, da je žrtev zrežiranega postopka, ki ga ne privošči nikomur. Ves čas pa tudi ponavlja, da je oškodovanka lažnivka in dobra igralka. Sodnica je v sodni dvorani prebrala še Omerzujev dopis, v katerem je očrnil pooblaščenko oškodovanke, odvetnico Dragico Vuga. Ta naj bi po njegovem pisanju na hodniku nagovarjala oškodovanko, da se naj včasih malo zjoče, kar je odvetnico zelo presenetilo. »Za ta dopis nisem vedela. Česa takšnega še nikoli nisem predlagala nobeni svoji stranki,« je odgovorila in že napovedala, da ta dopis utegne postati dokaz v kakem drugem kazenskem postopku, saj bo Omerzuja prijavila.

OBISK PREDSEDNIKA VRHOVNEGA SODIŠČA

Na delovnem sodišču pa naj bi Omerzuja obiskal sam predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič. Po naših zanesljivih informacijah naj bi ga na delovnem sestanku pozval k odstopu s funkcije predsednika delovnega sodišča v Mariboru. Omerzu obiska (še) ni komentiral pa tudi o odstopu naj ne bi razmišljal.