Top flop tedna

Dolenjski kmet ostal brez pridelka krompirja

S.S./Novice Svet24
11. 6. 2018, 20.10
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

M.Z.
V naselju Hudo so neznanci kmetu z dveh njiv pobrali okoli petdeset kilogramov krompirja.

10. Na Vojkovem nabrežju v Kopru so neznanci ukradli neregistrirano motorno kolo znamke Tomos Avtomatik, letnik 1987, vreden 300 evrov.

9. V Uršnih selih so neznanci vlomili v hišo. Lastniki pogrešajo televizijski sprejemnik, motorno žago in denar.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 10 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. Koprski policisti so obravnavali prijavo gobarja, ki mu je neznani storilec iz avta izmaknil denarnico z 800 evri gotovine.

6. V Piranu je nekdo državljanu Francije iz torbice za pasom ukradel denarnico z osebnimi dokumenti in 500 evri. »Storilca ni videl,« pravijo na policiji.

5. V okolici Vrhnike so policisti obravnavali drzno tatvino. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do oškodovanke, se izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja ter jo zvabil za hišo. Ko sta opravila, se je možakar odpeljal s kraja z avtom, oškodovanka pa je pozneje ugotovila, da ji je nekdo iz spalnice ukradel zlatnino in denar.

4. Novomeški policisti so obravnavali tatvino kanuja in osmih vesel. Društvo je oškodovano za približno tisočaka.

3. Več voznikov je policistom prijavilo divjanje voznika osebnega avtomobila s krškimi registrskimi oznakami, ki se je nazadnje v okolici Otočca prevrnil na streho. Za moškega so poskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa so še pred tem ugotovili, da je bil voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ker mu je bila vožnja prepovedana zaradi nekaterih starih grehov, za nameček pa je za volan sedel še pijan (1,72 mg/l). Prejel bo obdolžilni predlog.

2. V Sevnici pri Šentjanžu so neznanci vlomili v prostore kmetijske zadruge. Pogrešajo več zavojev folije za baliranje sena. Škode je za nekaj tisoč evrov.

1. V naselju Hudo so neznanci kmetu z dveh njiv pobrali okoli petdeset kilogramov krompirja.